YÜKSEKOVA - Yüksekova Devlet Hastanesi eski binaları için deprem analizlerinin olumsuz çıkması sonucu yıkım kararı verildi. Eski binaların ilk bloklarında yıkım işlemi başlatılırken, diğer blok için tahliye işlemlerine başlandı.

Tahliye işlemlerinin ardından binada hizmet veren Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi'nin başka bir yere taşınacağı belirtildi. Merkezde tedavi gören hastalar, kendilerine tahsis edilecek yeni yerin ilçe merkezine yakın olmasını talep ediyor.

Vdsfewr5

İlçe merkezine uzak bir yerin kendileri için sıkıntı olacağını belirten hastalar, tedaviye gelmekte zorlanacaklarını ve mağduriyer yaşayacaklarınıkaydetti. 

Hastalardan İskender Bozkurt, "Yıkılan yerimiz bizim için önemliydi, burada tedavi oluyorduk. Hocalarımız psikologlarımız bizimle bire bir ilgilenip derdimize derman oluyorlardı. İlaçlarımızı burada kullanıyorduk. Ama şuanda uzak bir yere yapılsa servis sorunu yaşayabiliriz. Servis sorunu çözülse bile istenilen saatte hastalar gelemez. Hastaların bazıları sabah, bazıları ise öğleden sonra kalkıyor. Kaymakamımızdan, İl Sağlık Müdürlüğünden ricamız bize en yakın noktada yer versinler. Fazla ağır hastalarımız var, evden gelemiyorlar. Hocalarımız eve gelip hastalarla ilgileniyorlar. Anne babasıyla ilgileniyorlar" dedi.

Vzstfgwaer

Hastalardan Ahmet Harmancı ise, "Şuan kaldığımız bina deprem riski nedeniyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Bundan sonra bize yeni bir yer temin edecekler. Ancak çarşıya uzak olursa biz perişan oluruz. Hastalar perişan olur, gelemezler. Etkinliklere katılamazlar. Sayın Valimizden, Kaymakamımızdan, Belediye Başkanımızdan, İl Sağlık Müdürlüğü'nden ricamız bize yardımcı olsunlar. Biz burada etkinliklerimize devam edelim. Çarşıya yakın bir yer olsun. Bizim istediğimiz bunlar bizimle ilgilensinler" şeklinde konuştu.

21 yıldır hasta olduğunu ve 7 yıldır merkezde tedavi gördüğünü belirten Harmancı, "Çok memnunuz. Bize yardımcı oluyorlar. Birçok etkinlik yapıyoruz. Bize çok katkıları oluyor, daha iyi toparlanıyoruz. Şuan kendimizi iyi hissediyoruz. Bize yardımcı olurlarsa daha iyi olacağız" ifadelerini kullandı.

Vgrete4

Bv Fdtewr