YÜKSEKOVA-Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde bir takım ziyaretlerde bulunmak için gelen Hakkâri valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik,  ilk olarak ilçede bulunan Hilton Otel'de bir toplantıya katıldı. Yaptığı toplantı sonrası beraberindeki heyetle Yüksekova Şoförler ve Otomobilciler Esnafı Odası’ndaki toplantıya katıldı. Toplantıda şoförlerle bir araya gelen Vali Çelik, şoförlerin taleplerini dinledi.

Daha sonra Yüksekova Esnaf ve Sanatkârlar Odasına geçen Vali Çelik, Esnafın katılımıyla ilçenin temel sorunlarını dinledi.

Yapılan toplantıya, Hakkâri Valisi Ali Çelik, Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, Yüksekova Belediyesi Başkan Yardımcısı Kerim Bulut, Yüksekova Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael ve Yüksekova’dan esnaflar katıldı.

2-336

“DOĞALGAZ BU SENE YÜKSEKOVA’YA VERİLECEK”

Yüksekova Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Vali Çelik’e ilçede sanayi sitesinin ne zaman yapılacağını ve doğalgazın ne zaman ilçeye verileceği sorularını iletti.

Vali Çelik konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi: “Doğalgazın bu sene ilçeye verilmesi gerekirdi. Fakat kış şartlarından dolayı bu sene tamamlanmadı. Bu sene bizde konunun takipçisi olacağız. İnşallah bu sene doğalgaz ilçeye verilecek. Sanayi sitesinin sürecini ise takip ediyoruz. Zaten belli bir mesafe kat edildi. Şuan son aşamasında ” dedi.

5-157

“ORTA REFÜJLERİNİN PEYZAJ ÇALIŞMASI BU SENE YAPILACAK”

Esnafın Vali Çelik’e İlçe’nin İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan orta refüjlerin peyzaj çalışmasının neden yapılmadığı sorusu üzerine Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit ,” Karayolları Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler doğrultusunda bu sene bölgede damlama, sulama orta refüjlerin çimlendirileceği bilgisini aldık” ifadelerine yer verdi.

Son olarak Güzeldere ve Yen Köprü Tünellerinin sorulması üzerine Vali Çelik, tünellerin bu sene açılacağını belirtti.

00-169