Bir zamanlar kimsenin rağbet etmediği ikinci el pazarında fiyatlar dudak uçuklatıyor.Sıfır eşyaya bütçesi yetmeyen yeni evli ve öğrenciler ikinci el eşyaya yöneldi.

Artan hayat pahalılığı ve enflasyon her üründe olduğu gibi eşya fiyatlarını da etkiledi. Artan fiyatlardan dolayı ikinci el eşyaya talep her yıl olduğundan daha fazla arttı. Artan taleple ikinci el eşya da zamlandı.

İkinci El İşletme Sahibi Yücel Onat yaptığı açıklamada, İkinci el ev eşyalarının neredeyse sıfırla yarıştığını söyledi.

İkinci el ev eşyalarında alım gücünün çok azaldığını ifade eden Onat şöyle konuştu:

“Evli çiftler bile sıfır eşya alamadığı için ikinci ele yöneldi. Ama maalesef ikinci el eşyaları bile onların bütçelerini zorluyor.

Ürünlere bakıp gidiyorlar.Bizim şuan tek istediğimiz bankalarda ki kredi kısıtlamalarının kaldırılıp taksit sayısının arttırılması çok iyi olur.

Hem bizim açımızdan hem vatandaşlar açısından çok iyi olur mağduriyetleri giderilir. Genelde yatak baza oturma gurubu,beyaz eşya , küçük ev aletleri,çok talep görüyor ikinci elde. Mesela vatandaşın çamaşır makinesi bozuluyor tamir fiyatının ise yüksek olması vatandaşı zorluyor ikinci ele pek güvenmiyor, sıfır alacak gücü olmuyor.

Bu konuda kararsız kalıyor. Böylelikle mağduriyet yaşıyor. Vatandaşlara elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz ama bu da bir yere kadar. Taksitlerde sadece 3 taksit yapabiliyoruz.Mazot fiyatları, nakliye,kira, bunlara baktığımızda biz de ancak bir yere kadar yardımcı olabiliyoruz.Nakliyeciler 400 liradan aşağı mahallelere gitmiyor. Bu da bize yansıyor.Normalde garantisi hala devam eden ürünleri alıyoruz. 

A S D R324

6 ay yada 3 ay kalmış garantisi olan ürünleri alıyoruz.Onun dışında çok dara düşersekte 1 yıl kullanılan ürünleri alabiliyoruz.Ürünlerin  bir buçuk yılın üzerinde olmaması lazım.Çünkü vatandaşın da en az 2 yıl kullanması lazım bu ürünleri. O yüzden fiyatlarda yüksek çıkıyor."

İkinci el eşya bakmaya gelen Yusuf Durmaz isimli vatandaş ise “Sıfır eşya çok pahalı biz de mecburen ikinci el almaya geldik. Ama baktık ki o da çok pahalı. Önceki yıllara göre kıyasladığında ikinci el eşyalar hemen hemen sıfır fiyatına gelmiş.Yapacak bir şey yok mecburuz bir şekilde almaya çalışacağız.”ifadelerini kullandı.