Türkiye yerel seçimler için sandık başına gitti. 57 bin 305 seçmenin bulunduğu Yüksekova’da 39 bin 274 kişi oy kullandı. DEM Parti oyların yüzde 78.30’unu alırken, AK Parti yüzde 10.89 oranında oy aldı. CHP yüzde 3.19, Yeniden Refah Partisi yüzde 3.10, HÜDA PAR ise yüzde 1.86 oy oranıyla seçimleri tamamladı. 
Bu sonuçla DEM Parti belediye eş başkan adayları Şadiye Kırmızıgül ve Şoreş Diri seçimleri kazandı.

4-248

Seçim sonrası Kırmızıgül ve Diri ilçenin sanat sokağında bulunan seçim bürosunda tebrikleri kabul etti.

Bu zaferin Yüksekova zaferi olduğunu belirten DEM Parti Yüksekova Belediye eş başkanı Şadiye Kırmızıgül yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Zafer Yüksekova’nın, barış annelerimizin ve gençlerimizindir. Yüksekova halkına çok teşekkür ediyoruz. Bu başarı Yüksekova’nındır. 2 aydır büyük bir emek verdik.  Hepimize hayırlı olsun”

5-175

Diğer eş başkan Şoreş Diri ise, 2 aydır süren seçim sürecinin sonuna geldik. Resmi olmayan sonuçlara göre Yüksekova Belediyesini yüzde 80 oranında ve 25 belediye meclis üyesinin tamamını beş il genel meclis üyesinin tamamını almış bulunmaktayız. Buradan halımıza tekrar teşekkür ediyoruz. Bu zafer Gever halkının zaferidir. Belediyeyi halkımızla beraber yöneteceğiz” dedi.

3-330