Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Yüksekova Şoförler ve Otomobilciler Başkanı Selami Durna, Karayollarına ait olan yerin şehrin görüntüsünü bozduğunu ve yerin şehir dışına çıkarılması gerektiğini belirterek yetkililere çağırda bulundu.
"ULAŞTIRMA BAKANIMIZDAN RANDEVU ALAMADIK"
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan YÜTSO Başkanı Salih Özdemir, “Böyle bir yerleşkenin şehir merkezinde olmaması gerektiğini defalarca bölge müdürüne ve yetkililere ilettik. İçerisinde kurumun işi gereği ağır vasıtalar girip çıkıyor. Kendisi de bu konuda bizi haklı buldu. Biz konu ile iligili birçok çözüm için kez Ulaştırma Bakanımıza ulaşmaya çalıştık fakat görüşme veya randevu fırsatı bulamadık. Tarihi İpekyolu'nda olduğu için bir an önce 117. Karayolları Şefliğinin şehir dışına taşınması gerekir. Örneğin orası bir okul olabilir. Çok kapsamlı bir spor lisesi olabilir arsası üniversiteye bağışlanabilir.” dedi.
"YÜKSEKOVA HALKININ ADINA VALİ ALİ ÇELİK'TEN ÖZEL RİCADA BULUNUYORUM"
YESOB Başkanı Vedat Çoğaç da “Karayolları bölge müdürlükleri veya şeflikleri şehrin içinde yer edinmezler. Kendileri için de iyi bir şey değil vatandaşa ne kadar yakın olursa o kadar sorunları artar. Sağlık açısından da riskli bir durum. Yüksekova halkının adına Sayın valimizden özel bir rica ediyorum Yüksekova Devlet Hastanesi'nin tam karşısında şehir değişiyor, dönüşüyor, büyüyor. Karayollarının oradan taşınması gerekiyor. 78 bin metre kare arazi verdiler çıkmadı. Güçlü köy civarında 173 bin metre kare arsa tahis ettiler yine gitmedi. Vatandaşında itiraz ettiği durumlar var. Şehrin içinde olması gereken kaymakamlık ve diğer kurumlar şehir dışında. Bu vatandaşları özellikle kışın baya zora sokuyor. Oraları buraya taşıyabiliriz. Karayollarına dışarıdan bir yer tahsis edilmesini istiyoruz” diye konuştu.
Çoğaç : "Sayın valimiz Ali Çelik olmasa Karayolları çalışmayacaktı. Yüksekova söz konusu olunca Karayolları Bölge Müdürlüğü kör, sağır ve dilsizi oynuyor. Türkiyenin hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok. Orta refüjün yapılması karayolları gibi bir kurum için maliyeti ne kadar yüksek olabilir ki ? Söz konusu yüksekova olunca ben görmüyorum. Yazın toz kışın çamur güya ağaçlandırma olacağını söylüyorlar onu da bekliyoruz acaba yapacaklar mı ?" şeklinde konuştu
"KARAYOLLARI ŞEHRİN VİTRİNİNİ BOZUYOR"
YŞBO Başkanı Selami Duna ise şunları kaydetti: “Yıllardır beklediğimiz bir konu ile karşı karşıyayız. Umudumuz bir gün karayolları şehir dışına çıkar. Her yerde baktığımız zaman karayolları 30 kilometre şehir dışında. Bize göre doğru olanı da budur. Bu dönemde karayollarının şehir içinde olmaması gerekir. Karayolları şehrin vitrini bozuyor. Onun yerine bir hükümet konağının yapılmasını istiyoruz. Karayollarının ise şehir dışına çıkarılmasını talep ediyoruz. Yetkililer inşallah sesimizi duyar"