İlçedeki bir otelde düzenlenen toplantıda Yüksekova'da tarımsal verimliliği artırmak, üretim sorunlarını çözmek ve ilçenin tarımsal üretimde yol haritasının belirlenmesi konuları ele alındı.
Toplantıda konuşan Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Asım Şen bereketli topraklara sahip Hakkari'de tarımsal alanda büyük yatırımlar yapılabileceğini söyledi.

200-33

Şuan itibariyle arzu edilen tarımsal üretime sahip olmadıklarını belirten Şen şöyle konuştu:

"430 bin dekar tarımsal arazimizde yem bitkisi ekilişimiz 68 bin dekar buğday ekilişimiz 136 bin dekarda ise çayırotu üretimimiz var. Biz bu üretimde arzu ettiğimiz ekilişten uzak bir profil sergiliyoruz. Yüksekova ilçemiz bu potansiyelin yüzde 60'ını oluşturmakta. Geçen seneye oranla yüzde 10 bir çiftçi artışı var. Tabi bunda E- Devlet üzerinde bir Çiftçi kayıt sisteminin( ÇKS) bir etkisi olduğunu düşünüyorum. Yüksekova ilçemizde 4 Bin 300 çiftçimiz bulunmakta. 430 Bin dekar arazimizin 136 bin dekarı Yüksekova ilçemizde mevcut. ilçede yem bitkisi ekilişimiz ve buğday ekilişimiz önde gelen iki ürünümüz. Fakat Yüksekova üzerinde ki arazilerimize baktığımız zaman rakım itibariyle rekabetsiz bir ürün geliştirme potansiyeline sahip. İki büyük ova ve nehil sazlığında farklı ürünlerin yetiştirebileceği benzersiz bir alana sahibiz. Bunu değerlendirme noktasında zayıfız diye düşünüyorum. Bu kapsamda 2024 ve 2025 yılları arasında uygulanmak üzere Tarım ve Orman İl müdürlüğümüz, Bakanlığımıza ve bölgesel fonlara bağlı olarak hazırladığımız 22 projeyle arzu ettiğimiz ürün desteğini yeniden oluşturmaya çalışacağız."