Uzun süre ilçe dışında tekstil atölyelerinde çalışan  Ortaş  buralarda elde ettiği birikimle Yüksekova’da bir dokuma atölyesi kurmak istedi.

Bunun için çalışmalara başlayan Ortaş ilk başlarda 10 kişilik bir ekiple 2 yıl önce Güngör Mahallesinde bir binada kadın giyim üzerine bir dokuma atölyesi açtı.

Ortaş üretimdeki istikrarla bünyesinde ki çalışan sayısını da artırarak şuanda 40 kişiyi  de istihdam ederek  ekmek kapısı yarattı.

İki yıl süre zarfında atölyesini genişleten Ortaş yurt dışındaki Müslüman ülkelere de ürettiği malları ihraç ediyor.

Amacımız işimizi büyüterek gelecek sene yaklaşık 200 kişiyi istihdam etmek. Atölyemiz bayan giyim üzerine kuruludur. Ürünlerimizin çoğunu ihraç ediyoruz. Penye dışında daha çok bayan tesettür giyimi, pardesu, ceket ve kaban çeşitleri ve buna bağlı bütün ürünleri üretiyoruz. Burası bir dokuma atölyesidir ve çoğunlukla kadın personelimiz çalışmaktadır" dedi. 

"Bu işletmeyi kurmamızın nedeni kadınlara daha çok iş olanağı sağlamak"

Ortaş, "Burada hem kadınlarımızın işi öğrenmelerini sağlıyoruz, hem de  onlara destek oluyoruz. Bizler onlara destek olması noktasında açtık burayı. Ürünlerimiz bize kumaş bazında geliyor. Kesimini burda yapıyoruz. Hazırladığımız ürünleri buradan Cezayir’e İran,Irak, Dubai gibi Müslüman ülkelere ihraç ediyoruz”ifadelerini kullandı.

Personellerden Nurdan Eren ise, "Böyle bir iş yerinin açılması bizim için güzel oldu.Biz kadınlar çalışabiliyoruz kendi ayaklarımız üzerinde durabiliyoruz" şeklinde konuştu.