YÜKSEKOVA - Kar yağışının 2 gündür etkili olduğu Yüksekova’da hayat durma noktasına gelirken, mevsimin olumsuz etkilerini en çok sokak hayvanları görüyor. 
Yağışlı havada Vezirli köyünde bulunan atık su tesisi yakınlarında doğum yapmakta olan bir köpek, Yüksekovalı gençlerin örnek davranışı ile kurtarıldı. 
Köpeğin doğum yapmak üzere olduğunu fark eden gençler, doğum esnasında battaniye getirerek yavru köpek ile annesini kalorifer kazanı dairesine taşıdı. Hamile köpek ile yavru köpeği sıcak ortama getiren gençler, köpeklere yiyecek bıraktı. 
Hamile köpek, ilk doğurduğu yavrudan sonra 5 yavru daha doğurdu. 
Atık su tesisinde çalıştıklarını ve köpeği uzun süredir beslediklerini kaydeden Ferhat Çallı isimli genç, “Hamile olduğunu biliyorduk, o yüzden durumunu takip ediyorduk. Bugün doğum yaptığını fark ettik. Hava soğuk ve yağışlı idi. Hemen battaniye getirdik ve zorlu bir şekilde onları battaniye ile taşıdık. Kalorifer kazan dairesinin sıcak olduğunu düşünerek buraya getirdik. Sıcak ortama geldikten sonra 5 yavru daha doğdu. Şuan burda sıcak ortamdalar, yetkililerin gelip gerekli kontrolleri yapmalarını istiyoruz” dedi.