Viyan ORHAN / Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi 

Cengiz Topel Caddesin de gerçekleştirilen mitinge, Hakkari 23.Dönem BDP Milletvekili Hamit Geylani, 26.Dönem HDP Milletvekili Abdullah Zeydan, 27. Dönem HDP Hakkari Milletvekili Said Dede, 28. Dönem Hakkari Yeşil sol parti Milletvekili adayları Vezir Coşkun, Öznur Bartın, Avukat Onur Düşünmez ile HDP, Yeşil Sol ve DBP İl ilçe yöneticileri katıldı.

Mitingin gerçekleştirildiği alan da Yeşil Sol Partisi bayrak ve flamaları ile süslenirken  alanda yöresel kıyafetleriyle gelen vatandaşlar halay çekti.

Miting de ilk konuşmayı yapan Hakkari milletvekili adayı Vezir Coşkun, gelen halkı selamlayarak konuşmasına başladı. Coşkun önümüzdeki seçimlerin önemini vurgulayarak halktan oylarına sahip çıkmalarını istedi. Kendi kültürlerini, kimliklerini, ve  dilini yok sayan Ak Parti iktidarına karşı 14 mayıs seçimlerinde sandıkta cevap vereceklerini söyledi.

Miting de konuşan milletvekili  adayı Öznur Bartın, 21 yıldır iktidar da olan AKP'yi  eleştirdi.  Bartın, "Bu tarihi seçimlerde halkımız gereken cevabı sandıkta verecektir. İktidarın bizlere yaptığı tüm adaletsizliklere ve irademizi yok sayılmasının cevabını sizler sandıkta vereceksiniz" dedi.

Onur Düşünmez ise yaptığı konuşma da Yüksekova halkına minnettar olduğunu söyledi. Düşünmez,  Kardeşliğin, barışın ve özgürlüğün vurgusunu yaparak seçmenlerinden oylarına sahip çıkmalarını istedi.

Abdullah Zeydan, Pinyanişi  aşiretine seslendi

 Hakkari eski milletvekili Abdullah Zeydan, yaptığı konuşmada, Hakkari bağımsız milletvekili adayı Esat Canan'ı desteklediklerini açıklayan Pinyanişi aşiret liderlerine seslendi.  Zeydan, "Biz burada tüm aşiretler biriz. Kimse bizim tarihimin üstünde oyun oynamasın. Zor bir süreçten geçiyoruz. Umut ediyoruz ki  ileri gelenlerimiz bizimle aynı yolda yürür. Bizde onların yeri her zaman başımızın üstündedir.  Hepimiz özgürlük ve barış istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Son konuşmayı yapan Said Dede ise halkı provokasyonlara karşı uyardı. Miting,  yeşil sol parti üyelerinin birlikte vatandaşları selamlamasıyla bitti.

Editör: Viyan Orhan