Viyan ORHAN / Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi

Cumhuriyet Caddesi Üzerinde gerçekleştirilen mitinge, Hakkari eski Milletvekilleri Hamit Geylani ve Abdullah Zeydan ile 28. Dönem Hakkari Milletvekili adayları Vezir Coşkun, Öznur Bartın, Avukat Onur Düşünmez ile HDP, Yeşil Sol ve DBP İl ilçe yöneticileri katıldı.  vatandaşlar miting alanına arama noktalarıdan geçtikten sonra alındı.  

Mitingin gerçekleştirildiği alan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi bayrak ve flamaları ile süslenirken seçim otobüsünün alana girmesi ile coşku arttı.

Yöresel kıyafetleriyle alana renk katan kadınların zılgıtları ve “Jin jîyan azadî”, “Oylar Namustur namus satılmaz” sloganları kent meydanında yankı buldu.

Saygı duruşu ile başlayan miting adayların tanıtılması ile devam etti.

Yeşil Sol Hakkari İl Eş Sözcüsü Viyan Tekçe’nin selamlama konuşması yaptığı miting de Hakkari Milletvekili Adayı Onur Düşünmez 14 Mayıs seçimlerinin önemine değindi ve Hakkari halkının iradesini sahip çıkmaya devam etti.

Hakkari Milletvekili Adayı Öznur Bartın da mitinge katılımlarından dolayı Hakkari halkına minnettar olduğunu belirterek 14 Mayıs seçimlerinde kadınların rengiyle iradesini sandığa yansıtacağını mesajını verdi.

Vekil Adayı Vezir Parlak ise tarihi önemdeki 14 Mayıs seçimleri öncesi kendilerini coşkulu bir şekilde ağırlayan Hakkari halkına güçlü sahiplenmeden ötürü teşekkür etti.

Hakkari’nin çok temel sorunları olduğuna değinen Vekil adayı Parlak, yayla yasakları nedeniyle kentte tarım ve hayvancılığın bitme noktasına geldiğini belitti. 

HDP PM üyesi ve eski dönem Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan ise Hakkari meydanlarının 3 şeyi müjdelediğini söyledi.

Zeydan birinci müjdenin cezaevlerindeki siyasi tutukların tahliye edilmesi, ikinci müjdenin ise Yeşil Sol’un Hakkari’de 3 – 0 yapacağı, üçüncü müjdenin ise Kürt sorunun barışla çözüleceği müjdesi olduğunu söyledi.

Son olarak sahneye çıkan Hakkari eski Milletvekili Hamit Geylani de Hakkari halkının her zaman olduğu gibi partisine ve iradesine sahip çıktığını belirterek 14 Mayıs’ta en yüksek oy oranını Hakkari’den bekledikleri mesajını verdi.

Yeşil Sol’un Hakkari mitingi, vekil adayları vatandaşlar ile birlikte seçim otobüsünde çalınan müzikler eşliğinde  halay çekmesi ile son buldu.

Editör: Viyan Orhan