Kapatma davası nedeniyle seçime Yeşil Sol Parti çatısı altında giren HDP, kongre yapıp parti kurullarındaki üyelerini azaltmış, mecliste partiyi temsil eden vekil kalmamıştı. HDP’nin kurumsal olarak bulunacağı ama artık aktif siyasetin yeşil sol parti çatısı altında yürütüleceği belirtilmişti.

Artık gözler 15 Ekim’de yapılacak Yeşil Sol'un kongresine çevrildi. Partiye yeni yapılanma çerçevesinde bir ismin verilmesi bekleniyor.

Duvar İnternet sitesinde yer alan habere göre, parti ismi konusunda öne çıkan isim Demokratik Halklar Partisi (DHP). Bu isim halk buluşmalarında da en çok önerilen isim oldu. Yeni logonun HDP’nin, üzerinde çınar ağacı resmi olan logosu ile benzer olacağı kaydedildi.

Kongrede iki yeni eş genel başkan seçilecek. Yeni eş genel başkanlarının kimler olması gerektiği konusunda da çok sayıda öneri aldı. Gelen öneriler arasında en çok Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları ve Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan’ın adının öne çıktığı kaydediliyor.

Bakırhan, HDP’nin geçmiş yöneticilerinden ve Hatimoğulları, HDP bileşeni Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi'ni temsil ediyor.

Editör: Erkan Çobanoğlu