Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, itiraz süreçlerine dair açıklamasında, "Sosyal medyadaki görsellerin YSK ile ilgisi bulunmamaktadır. Kamuoyunu yanıltmaya yönelik asılsız iddialara itibar edilmemeli." dedi ve YSK'nın itirazları "yasanın ön gördüğü sürede" görüşüp sonlandıracağını belirtti.

Yener açıklamasında şunları söyledi:

"YSK itirazları yasanın ön gördüğü süre içinde görüşüp sonuçlandıracaktır. YSK tüm aşamalarda siyasi part temsilcilerinin bulunduğu seçim sürecindeki tüm verileri an be an kendi sistemi üzerinden siyasi partilerimizle paylaşmıştır.

"Sosyal medyada paylaşılan görsellerin YSK ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Sosyal medyada paylaşılan ve kamuoyunu yöneltmeye yönelik asılsın ihbarlara itibar edilmemelidir. Süreç şeffaf bir şekilde devam etmektedir.

"Ayrıca yurt dışı seçmen listesine kayıtlı olan seçmenlerimiz yasal mevzuat uyarınca herhangi bir yurt dışı temsilciliğinde veya gümrüklerde oy kullanması yasal olarak mümkündür. bu nedenle herhangi bir temsilciliğimizde kayıtlı gözüken seçmen sayısından fazla oy kullanılması yasal mevzuata uygundur.

"YSK teknik alt yapısı uygun olan ve seçime katılan tüm siyasi partilerle veri akışını gerçekleştirmiş olup kesin sonuçların açıklanmasından sonra da sonuçlar kurumumuzun internet sitesinde tüm kamuoyuyla paylaşılacaktır."

Editör: Viyan Orhan