Viyan Orhan / Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi


İlçeye 4 kilometre uzaklıkta bulunan İnanlı Köyün yakınlarında bulunan ovada açan sarı çiçekler güzellikleriyle hayran bırakıyor. 


Ovanın tümünü kaplayan çiçeklerin Cilo Dağlarının karlı manzarası ile birleşmesi görenleri mest ediyor. Ovada kadınlar sirik otu toplarken, birçok vatandaş da çiçeklerin olduğu bölgeye gelerek fotoğraf çekiyor. Bazı vatandaşlar da şarkı söyleyip halay çekiyor. 


Yüksekova’nın her mevsiminin güzel olduğunu belirten Ali Yiğit, “Özellikle Mayıs aylarında Yüksekova’da açan çiçekler ilçeyi rengarenk yapıyor. Çiçeklerin görüntüsü ile arkadaki Cilo dağlarının görüntüsü kartpostallık fotoğraflar oluşturuyor. Biz de buraya gelerek fotoğraf çekiyoruz. Albümümüzdeki en iyi fotoğraflar burada çektiklerimiz oluyor. Hafta sonları da gelin ve damatların buraya dış mekan fotoğraf çekimi yapmaya geldiklerine şahit oluyoruz. Keşke yılın her dönemi böyle çiçekli kalsa, biz de hergün buraya nefes almaya gelsek. Ama maalesef bu güzellikler kısa sürüyor. Umarım bu güzellikleri görmek isteyen yerli ve yabancı turistleri de ilçemizde ağırlarız” dedi.

Editör: Viyan Orhan