YÜKSEKOVA - Kadınlar 2’nci Ligi’nde grup maçları heyecanı son hafta ile devam etti. D grubunda lider olan Yüksekova Belediye Spor, final maçında 1955 Batman Belediye Spor’u konuk etti.  Yüksekova Şehir Stadı’nda oynanan maçta taraftarının desteği ile sahaya çıkan Yüksekova Belediye Spor, oyuna etkili başladı. Rakibinin oynamasına fırsat vermeyen temsilcimiz, ilk yarıda bulduğu fırsatları değerlendiremeyince soyunma odasına golsüz eşitlik ile gidildi. Maçın ikinci yarısında da etkili oyununu sürdüren temsilcimiz, kaptan Rahime Atabay’ın ayağından bulduğu frikik golü ile öne geçti. Temsilcimiz ilerleyen dakikalarda skoru korumak için yarı alanına çekilirken, Batman ekibinin uzatma dakikalarında bulduğu gol ile karşılaşma 1-1 berabere bitti. 

81-148

Bu sonuçla grup aşamalarını lider bitiren Yüksekova Belediye Spor, play off elemelerine katılmaya hak kazandı. Play off eleme takviminin ilerleyen günlerde belli olacağı açıklandı.

Maçın bitiş düdüğü ile futbolcular, teknik kadro ve yönetim sahaya koşarak grup liderliğini halaylar ile kutladı. 

Uzun maraton sonunda hedeflerine ulaştıklarını kaydeden takım teknik direktörü Bayram Yıldırım, "Bugün zorlu bir mücadele vardı. ama alnımızın akıyla bugün şampiyon olduk ve ligi şampiyon bitirdik. Bundan sonra bizi zor bir süreç bekliyor. Play-off maçlarına çıkıyoruz. Bizi içerde ve dışarda maçlar bekliyor. Allah'ın izniyle o maçlarda da alnımızın akıyla çıkmayı hedefliyoruz. Bugün taraftarın güzel bir coşkusu vardı, bizi çok mutlu etti. Taraftarlara göstermiş oldukları ilgi ve alakalarından dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

82-88

Takım kaptanı Kübra Şen ise, "Futbolun sadece toptan, rakipten, kaleden ibaret olmadığını bir teori haline getirdik. Kendimiz için bunu bir ilke edindik. Aile bağı ile sahaya çıkıp, birbirimize sahip çıkıp güçlü bir dostluk bağı ile kazanmayı hedefledik. Çok şükür de kazandık" şeklinde konuştu. 

40-250

41-152

83-64

84-69

Muhabir: BİLAL TİNAR / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ