Yüksekova Belediyesi, araç filosuna 5 otobüs daha ekledi. 4 tanesi 60 kişi, 1 tanesi de 100 kişi kapasiteli olan otobüsler, belediye bahçesinde düzenlenen törenle hizmete sunuldu. 

S S S S

Törene Hakkari Valisi ve Belediye Başkanvekili Ali Çelik, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ömer Çimşit, Esendere Belde Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, AK Parti Yüksekova Belediye Başkan adayı Fatih Arslan, belediye başkan yardımcıları belediye çalışanları ve kurum amirleri katıldı. 

Kk-173

Yüksekova’nın nüfus ve coğrafya olarak hızla gelişme potansiyelinde olduğunu kaydeden Vali Çelik, “Belediyelerin en önemli görevi mahalli ihtiyaçlara çözüm üretmek. Yüksekova Belediyemiz de 2023 yılı itibarıyle 6 tane toplu taşıma aracını hizmete sunmuşken, bugün de Belediye Başkanvekilimizin başlattığı çalışmada 5 tane otobüsü de bu toplu taşımanın bir parçası haline getirdi. 11 araçla bu toplu taşıma hizmetini vatandaşlara kolay kolay ve ekonomik şartlarda sunmak için çalışmalarını sonlandırdı. Dün 6 tane otobüsü Hakkari’ye kazandırdık. Bugün de 5 tane Yüksekova’da vatandaşlarımıza hizmet verecek. Bunlardan 4 tanesi 60 kişilik, bir tanesi de 100 kişilik otobüs. Ben Yüksekovalı hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun diyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. 

S-28

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ömer Çimşit de yeni alınan otobüslerin 25 milyona mal olduğunu ve peşin para ile alındığını açıkladı. 

Şoförlere anahtar teslimi yapılmasının ardından otobüsler ile şehir turu atıldı.

O O-7

S S S S S-1

S S S S S S

Kkk-14

S S S-4

Muhabir: BİLAL TİNAR-VİYAN ORHAN-ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ