Viyan ORHAN / Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi

Her yıl milyonlarca lira harcanıp yenilenen ilçenin çarşı merkezinde  bulunan Cengiz Topel Caddesin de ki orta refüjler, denetimsizlik ve bakımsızlık kurbanı oldu.  Refüj de bulunan ağaçların kuruması, etrafında biriken çöpler ve kuruyan otların, şehir merkezinin imajını zedelediğini söyleyen vatandaşlar belediye yetkilerine seslendi.       

"Her Sene Yapılan Çalışmalara Rağmen Kötü Görüntüsünden Kurtulamıyor"

Görsel olarak kötü göründüğü belirten vatandaşlardan Mehmet Salih Kaya, “İlçemizde her sene bir çalışma yapılıyor ama bunlarda kaldırım, refüj ve yol çalışmasının ötesine gidemiyor. Her sene yapılmasına rağmen denetim ve bakım sağlanmadığı için tekrar eski haline dönüyor.  Aslında bu sorunların kökeninde gelişmişlik bilincimiz değişmesi gerektiğine inanıyorum. Millet olarak biz gelişmişliği her sene yapılan yıkık dökük çalışmalardan ibaret sanmaktayız. Aslında planlı biz çalışma yapılırsa bu sorunlar ortadan kalkacaktır. Refüjlerin bu halde bulunması da çok doğal karşılıyorum. Çünkü hiçbir yer düzgün değilse tabi ki refüj ve kaldırım çalışmaları da düzgün yapılmaz” ifadelerini kullandı.

Denetimsizlik sonucu 2022 yılında yapılan yenilenme çalışmışlarından eser kalmadığını vurgulayan Esnaf Demhat Erişmiş,"Vatandaşımız bilinçsizliği ve belediye ekiplerinin sorunları görmemezlikten gelmesi sonucunda bu haldeyiz. Yaz geldi, çarşı merkezinin göbeğinde yer alan ağaçlar kurumuş, etrafta çöpler birikmiş hala bir sulama çalışması ya da temizleme bir çalışma yapılmış değil. Çarşı  merkezimiz de yer alan bu sorunlar ilçemizin imajını ciddi anlamda zedeliyor. yetkililer bir an önce üzerine düşeni yapmalı. Artık bıktık. 21. yüzyıldayız,  hala Yüksekova'nın yollarını refüjlerini çöplerini konuşuyoruz bu her şeyi idare eden zihniyet değişmeli" dedi.

Editör: Viyan Orhan