ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ

Dün öğle saatlerinde Binanın orta kısmında çalışma yürüten ekipler çalışmalarını bu gün de sürdürüyor.

Yıkımı devam eden binanın etrafına şerit çekilirken  yetkililerde vatandaşları  yıkımın gerçekleştiği güzergahı kullanmamaları yönünde uyardı.

Yıkım esnasında  etrafı toz bulutu kaplamaması için Yüksekova Belediyesine ait İtfaiye aracı da basınçlı su püskürttü.

Yıkım firması yetkilisi Veysel Samanlı Yüksekova Halkın Sesi Gazetesine yaptığı açıklamada, Gever iş merkezi binasının çok sıkıntılı yıkımının da riskli olduğunu söyledi.

Yüksekova Belediyesinden güvenlik için yardımcı olduklarını ifade eden Samanlı " Mini makinalarla girdik binaya. Mini makinalarla bir yere kadar getirdik. Burası çarşı merkezinde işlek bir yer .Bu konu da çok sıkıntı yaşadık. Çok şükür mini makinalarla 2. buçuk katını indirdik. Ondan sonra makas dediğimiz makinamızı deprem bölgesinden getirdik. Dün öğleye doğru başladık. Akşam geç saatlere kadar çalıştık.Bu günde saat 10 gibi başladık. Nasip olursaakşama kadar çalışacağız. üç gün içerisinde bitirmeyi düşünüyoruz. Şuan yan tarafı almıyoruz. güvenliğini almışız. yan tarafları boşaltacaz.Şuan yan tarafı iki kolon üzerinde bırakmışız. Binanın birçok yükünü almışız. Orta kısmından itibaren gidiyoruz. en ağır yükünü alıyoruz. Türkiye'nin birçok şehrinde aynı taktikle almışız. çok şükür bir sorun yaşamadık. İnşallah kazasız belasız binanın orta kısmını bitirdikten sonra akşam üstü  güvenliğimizi alıp insanların içinde olmadığı süre içerisinde  yan tarafı içe doğru kat kat kolonları kesip içe doğru indireceğiz". ifadelerini kullandı.

Yapı müteahhidi Hamit Çobanoğlu ise" ilk önce mini makinalarla üst bölümlerini aldık. Biraz mantıkla teknikle profesyonelce çalıştık. Güvenlik tedbirlerini üst safhada tuttuk. şuan geldiğimiz nokta da gecikmemizden yana hiçbir sorun yok.İlerleyişimiz tüm hızıyla devam ediyor. 4 günsonra binamızı tam olarak aşağıya indirmiş olacağız. Ondan sonra molozumuzu nakliye edip temel kazılarımıza başlayacağız.Vatandaşlarımızdan da biraz daha duyarlılık istiyoruz. Bu süre zarfında yanımızda dursalar işin içinden çıkacağız Allahın izniyle.dedi.

Editör: Erkan Çobanoğlu