Ulaş Güven / Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi 

Yüksekova da kavak ağaçlarının fazla olması nedeniyle kent merkezine adeta polen yağıyor. Genelde kavak ağaçlarından olmak üzere rüzgarlı havada yayılan polenler hayatı olumsuz yönde etkilerken, alerjik hastalığı olan vatandaşlar ise dışarı çıkamıyor. 

Uzmanlar polenlerin yoğunluğunu artırdığı bu dönemlerde özellikle saman nezlesi, göz nezlesi ve astımı olan hastaların uzun süre dışarıya çıkmamasını öneriyor.Yüksekova Belediyesine bağlı Park ve Bahçeler müdürlüğü ekipleri de polen yoğunluğunun yaşandığı ilçede çalışma yürütüyor.

 Ekipler bu doğrultuda İlçenin Cumhuriyet, Güngör ve yeşildere Mahallelerinde vatandaşların istek ve talepleri doğrultusunda polen bağlayan kavak ağaçlarını kesiyor.

Park ve Bahçeler müdürlüğünden yapılan açıklamada; Yaklaşık 20 gündür ilçede polen yoğunluğu nedeniyle mahallelerde ki kavak ağaçlarını kestik. Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda çalışmalarımız devam edecek. Özellikle maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın taleplerini öncelik olarak dikkate alıyoruz.her sene kavak ağaçlarını dipten keserdik. Bu sene üstten aşağıya doğru kesiyoruz.vatandaşlar muhtarlar aracılığıyla bir dilekçe yazarak bize başvurdukları takdirde daha hızlı yardımcı oluyoruz. İfadelerine yer verildi.

Editör: Erkan Çobanoğlu