Yüksekova’da yüksek kira artışları esnafın belini bükmeye devam ederken Yüksekova Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, ilçedeki esnafı ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi. Yüksek kira artışlarından dert yanan esnaf, mülk sahiplerine çağırıda bulunarak kira artışlarının makul seviyelerde yapılmasını istedi.

Kepenk kapatmayla karşı karşıya kaldıklarını belirten esnaf, mülk sahiplerinden destek istedi.

Konuyla ilgili Yüksekova Halkın Sesi ’ne açıklamalarda bulunan Yüksekova Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Nisan ayında beklenen kira artışı için önlem almak istediklerini kaydetti.

“BİZE SAHİP ÇIKMALARINI İSTİYORUZ”

Çoğaç, “Biz mülk sahiplerine rica da bulunmak istiyoruz. Bununla ilgili kendilerine yazılı bir metin sunacağız. Bu süreçte bize sahip çıkmalarını istiyoruz. Bu mülk sahiplerine özel bir ricadır. Esnaf Sanatkârlar odası olarak tüm esnaf adına kendilerinden rica ediyoruz; zamları makul seviyelere çeksinler. Şuanda Yüzde 100’ün üstünde bir artış var, bu esnafı zorluyor. Ödeyemiyorlar” dedi.

“ESNAF KİRASINI ÖDEMEK İÇİN KREDİ ÇEKİYOR”

Çoğu esnafın kiralarını ödemek için kredi çektiklerini hatırlatan Çoğaç, “Biz esnafın kira artışlarındaki sıkıntılarını dile getirmeye çalışıyoruz. Nisan ayında bazı işletmelerde kira artışları olacak. Mülk sahiplerinden bize bu anlamda yardımcı olmalarını istiyoruz. Lütfen fiyatları makul seviyelere çekin. Artışları fazla yapmayın. Eğer enflasyon oranında yapmak istiyorsanız. Bizde yasal mevzuata evet diyoruz. Ama yüzde 100, yüzde 200’lük zam esnafı çok zorluyor. Mülk sahiplerine bu konuda ricada bulunuyoruz. Bize yardımcı olsunlar” ifadelerini kullandı.

Esnaf

Essnaf

Muhabir: VİYAN ORHAN-FERHAT YİĞİT/ YÜKSEKOVA HALKIN SESİ