VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ

Bir süredir başta Van olmak üzere Doğu Anadolu bölgesinde bulunan havalimanlarında uçak seferlerinin az olmasından dolayı vatandaşlar bilet bulamıyor.

Siyasiler ve STK’ların yaptıkları girişimler basın açıklamaları, sosyal medya üzerinden gösterilen tepkiler uçak krizine çözüm getirmedi.

Bölgedeki uçak sıkıntısından dolayı vatandaşlar bir aydan önce bilet bulamıyor. Gelen tepkilere karşı işin yetkilileri duruma karşı olan sessizliklerini korumayı sürdürüyor. Acil hastası olan veya herhangi bir sebepten dolayı seyahat edecek vatandaşların mağduriyetleri yapılan onca girişime karşı çözüme kavuşmadı.


Gündemde düşmeyen “Van Uçamıyor” sloganına şimdide “Yüksekova Uçamıyor” sloganı eklendi.
Hakkari’de bulunan Yüksekova Selahattin Eyyubi Havalimanı’nda sefer sayılarının az olmasından dolayı mağduriyetlerin yaşandığını gündeme getiren Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin yetkililere seslendi.


Başkan Muharrem Tekin, tepkisini sefer sayıları düzeltilmeyecek havalimanını kapatın sözleriyle gösterdi.
Tekin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Yüksekova Selahattin Eyyubi Havalimanı’nı ya kapatın yada sefer açın. İki ülkeye sınır, 3 sınır kapısı olan burada haftada 4 Ankara 7 İstanbul seferi var. Bir ay sonrasına bilet bulunamıyor. Karayolumuz başka eziyet, havayolumuz başka.” İfadelerini kullandı.

Editör: Erkan Çobanoğlu