Viyan Orhan / Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi

Yüksekova Doğa Tutkunları kulübü organizasyonunda, Türkiye’den ve İran’dan gelen 32 dağcı zorlu tırmanış öncesi Yüksekova doğa tutkunları kulübünde son hazırlıklarını tamlamak için bir araya geldi. 

36 kez Cilo Dağı’na tırmandığını belirten Yüksekova Doğa Tutkunlar kulübü başkanı Kahraman Aytan, “Cilo’ya tırmanmak için Türkiye ve uluslararası bir ilan verdik. İran, İstanbul, Van, Denizli, Bursa, Ankara ve Yüksekova’dan toplam 32 dağcı arkadaşla Cilo’ya tırmanmak için bir araya geldik. Nasip olursa geçmişte olduğu gibi yine zirveye çıkacağız. Ve size hediye edeceğiz” dedi. 

DÜNYANIN FARLI YERLERİNDEN DAĞCILAR EŞLİK EDECEK
Ekibe rehberlik yapan İskender Kahraman ise, dünyanın değişik yerlerinden misafirler ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Kahraman, “Burası coğrafya olarak dünyanın ender yerleri arasında. Olağanüstü bir coğrafya da efsane olan bir zirveye tırmanmak elbette çok heyecanlı ve güzel olacak.  Burası Türkiye'nin ikinci en yüksek dağı. Buraya tırmanmak insana ayrı bir heyecan veriyor. Amacımız, buradaki doğal güzellikleri turizm alanında dünyaya tanıtmak.  Böyle profesyonel dağcıların gelmesi ise işimizi güzelleştiriyor”şeklinde konuştu. 

Denizli’den dört arkadaşıyla birlikte tırmanış için geldiğini belirten Denizli Dağcılık Ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Ören ise,  “Güzel bir doğa ve tırmanış deneyimi yaşamak için buraya geldik. Elbette her zaman gidilemeyen dolayısıyla çok kıymetli bir zirve. Bunu deniyor olmak bizim için çok keyifli. Şimdiden herkese başarılar diliyorum” dedi. 

İran Urmiye tıp okulundan gelen profesör doktor Ensari,  dünya da birçok yüksek dağı tırmandığını ve daha önce hiç başarısız olmadığını ifade ederek tırmanışa vesile olan herkese teşekkür etti.

Editör: Erkan Çobanoğlu