Viyan Orhan / Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi

Hakkari Valiliği ve Yüksekova Kaymakamlığı işbirliğince her sene Sat gölleri başında düzenlenen festival bu sene de aynı heyecanla devam etti.  Dün olduğu gibi bugün de festival renkli  görüntülere sahne oldu. 

Festivalin 2. Gününde de katılımcılar çadırlarda kamp yaptılar. Vatandaşlar göl kıyısında kahvaltı yapıp, kanolar ile gösteri sunarken trekking, yamaç paraşütü, yüzme ve dağ bisikleti gibi etkinlikler yaptılar. Doğaseverler 3 bin 400 rakımlı Sat Buzul Gölleri ve çevresinde doğayla iç içe zaman geçirme fırsatı buldu.

Festivale ilginin büyük olduğunu söyleyen Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, "Her sene olduğu gibi bu yıl da  festivale katılım fazlaydı. Bu sefer herkesi davet ettik. Her yerden, yurt dışından vatandaşlar katıldı. Buraya ulaşamayanlar var, geri dönenler oldu festivale yoğun bir ilgi var. Şimdi buralar herkesin geldiği ve güzel zaman geçirdiği bir yer oldu. Burada 4  farklı mevsimi görüyoruz. 7'den 70'e herkes kendine bir şeyler bulabilir. İnşallah gelecek seneler de aynı şekilde bu heyecan devam edecek. Ben bu festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  Festivalimize gelen tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. Umarım keyifli bir festival olacak" dedi.

Editör: Viyan Orhan