YÜKSEKOVA- 31 Mart yerel seçimlerinde Yüksekova’da yüzde 78 oy alan DEM Parti adayları bugün mazbatalarını aldı. Eş başkanlar Şadiye Kırmızıgül ve Şoreş Diri, belediye meclis üyeleri ve il genel meclisi üyeleri, saat 11:00’da Yüksekova İlçe Seçim Kurulu’na geldi. Burada evrakları imzalayan eş başkanlar, 25 belediye meclis üyesi ile 5 il genel meclisi üyesi, mazbatalarını teslim aldı.

Mazbata alımının hayırlı olmasını dileyen eş başkan Şadiye Kırmızıgül, "Bu mazbatanın barışa, demokrasiye, beraberliğe ve hizmete vesile olmasını umuyoruz. Bütün Yüksekova halkına çok teşekkür ederiz. Herkese hayırlı olsun" dedi.

I 2-33

Ardından konuşan Eş Başkan Şoreş Diri ise, "Yaklaşık 2 aydır süren çalışmalarımız sonucunda bugün mazbatalarımızı almış bulunmaktayız. Başta ilçe eş başkanlarımız ve yöreniti arkadaşlarımız, ilçe seçim komisyonumuz, annelerimiz, gençlerimiz, 120 bin Geverli vatandaşlarımız olmak üzere bütün hemşerilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Burdan halkımıza söz veriyoruz; en iyi hizmeti 5 yıl boyunca Gever halkı için yapacağız. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Seçimden önce söz verdiğimiz gibi 25 belediye meclis üyesinin tamamını almış bulunmaktayız. 5 il genel meclis üyesinin de tamamını almış bulunmaktayız. Bugün itibariyle Gever'de bütün mazbataları DEM Parti almıştır. Bizler burda mazbatalarımızı almışken Van'da büyük bir hukuksuzluk, kanunsuzluk yapılıyor. Sayın Abdullah Zeydan Van halkının seçilmiş, meşru belediye eş başkanıdır. Burdan YSK'ya, yargıçlata seslenmek istiyorum. Bu yanlıştan bir an önce dönün ve Sayın Abdullah Zeydan'ın mazbatasını bir an önce verin" şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından toplu fotoğraf çeken DEM Partililer, daha sonra Yüksekova'da dün gece gözaltına alınan vatandaşların ailelerini ziyaret etti. Burada ailelere geçmiş olsun dileğinde bulunan DEM Partililer, 'Abdullah Zeydan İrademizdir' sloganları eşliğinde DEM Parti ilçe seçim bürosuna geçti. 

I 1-50

Mm-106

Mmm-23

Muhabir: BİLAL TİNAR- VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ