Viyan Orhan / Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi

Havaların ısınmaya başlamasıyla  köyde yaşayan vatandaşlar bahçe ve arazilerinde; şehirde yaşayanlar ise evlerinin bahçe ve balkonlarındaki saksılarda ekmek üzere sebze ve meyve fidesi satan yerlere yöneldi. Fidelerin tanesini 2,5 TL'ye satışa sunulan ilçede, insanlar özellikle domates, biber, salatalık, soğan ve patlıcan gibi fidelere yoğun ilgi gösteriyor. Havaların soğuk olmasından dolayı bu sene fide satışlarının biraz geciktiğini bu yüzden çilek, kavun gibi fidelerin henüz satışa sunulmadığını  belirten Faruk Hazar, önümüzde ki haftadan itibaren satışlarda bir yoğunluğun yaşanacağını söyledi.

 Hazar, geçen seneye oranla fiyatlarda artış olduğunu ifade ederek "Her sene fiyatlar artmasına rağmen insanlar yine de talep ediyor. İlçemizin temel geçim kaynağı tarım olduğu için satışlarımız da her yıl artıyor. Sabit müşterilerimiz de var. Sattığımız fideleri  Siirt'ten getiriyoruz. Kaliteli oldukları için de talep her sene daha çok artıyor" dedi.

Fide alıcısı Mahmut Tire, fide fiyatlarının uygun olduğunu ve  her yıl fideleri aynı yerden aldıklarını ayrıca memnun olduklarını belirtti.

Editör: Viyan Orhan