Viyan Orhan / Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi

Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte Yüksekova'da köyde yaşayan vatandaşlar bahçe ve arazilerinde; şehirde yaşayanlar ise evlerinin bahçe ve balkonlarındaki saksılarda ekmek üzere sebze ve meyve fidesi satan yerlere yöneldi. Çarşı merkezinde Aşılı ve aşısız olarak  satılan fide ve tohumların tane fiyatları 3,5 TL ile 10 TL arasında değişiyor

Vatandaşın özellikle domates, biber, salatalık, soğan, patlıcan, çilek, kavun, karpuz  gibi fidelere yoğun ilgi gösterdiğini belirten Tezgahtar Bedran ışık, havaların ısınmasıyla birlikte fide ve tohum satışlarında yoğunluk yaşadığını söyledi. İliş, "Şuan 20 çeşit fide ve tohum satıyoruz. Fideleri Antalya kumluca'dan aşılı ve aşısız olarak getiriyoruz. Bu sene fiyatlar geçen seneye göre arttı  ama vatandaşlar yine talep ediyor. Çünkü ilçemizin temel geçim kaynağı tarım o yüzden  satışlarımız da her yıl artıyor" dedi.

Domates fidesi satın alan Hasibe Tire, her sene bahçeye ektikleri için fide satın aldıklarını ayrıca her yıl fideleri aynı yerden aldıklarını ve memnun olduklarını belirtti.

Editör: Viyan Orhan