ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ

Öğretmen evinin Bahçesinde düzenlenen sergiye Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Ömer Çimşit,Siyasi parti temsilcileri, Sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kurum amirleri ve kursiyerler katıldı.

Açılan Bin 700  kurstan 18 bin kursiyer  yıl boyunca bin bir emekle üzerinde çalıştıkları ürünlerini sergiledi.  Sergi de kursiyerler halay çekti. Müzik dinletisi ve Folklor gösterisiyle devam eden sergi de sporcular da yaptıkları gösterilerle keyifli anlar yaşattı.  Kursiyerlere sertifikalarının  verildiği sergiye  ilgi yoğundu.

Halk Eğitim Merkezi müdürü Kenan Canan Yüksekova Halkı Sesi Gazetesine yaptığı açıklamada, Halk Eğitim merkez olarak bu sene yıl sonu sergisini açtıklarını söyledi.

Hayat boyu öğrenme haftası kapsamında 1 ve 7 haziran tarihleri arasında yapılacak serginin ilk gününü öğretmen evinin bahçesinde yaptıklarını ifade eden Canan, Burada el sanatları, giyim, müzik ,resim, yiyecek içecek alanlarında Halk eğitimin yıl boyunca uyguladığı alanlarda biz ürünlerimizi getirip halkın beğenisine sunacağız.

Bu emekler çok önemli. Bu sene 274 usta öğreticimizle Bin 700'e yakın kursla 18 bin kursiyere hizmet verdik. Bu günden sonra farklı köylere gidip orda açtığımız kurslarda da sergimiz devam edecek. Yarın Karlı köyü köy yaşam merkezinde sonraki günlerde Kazan köyü, Büyükçiftlik Beldesi, Esendere Beldesi,Bölük köyü gibi alanlarda kurslarımıza devam edeceğiz. İfadelerini kullandı.

Sergi  bu akşam saat 20.00 ye kadar halkın ziyaretine açık olacak.

Editör: Viyan Orhan