Viyan ORHAN / Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi

Yüksekova Ziraat Odası Başkanlığı tarafından farklı illerden getirilen kanatlı hayvanlar, dünden itibaren satışa sundu. Satışa sunulan kanatlı hayvanlardan tavuk ve hindilere talep oldukça yoğundu.

Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, İlçe de temel geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu belirterek buna yönelik çalışmalar da bulunduklarını belirtti. Geçirgen, “Bizim temel geçim kaynağımızın önemli bir bölümünü hayvancılık oluşturuyor. Kanatlı hayvanlar, besiciliğe göre özelikle maliyet acısından da büyük kolaylık sağlıyor. Bu yüzden bizde ilçemiz de tavuk ve hindileri satışa sunduk. Talepte oldukça fazla oldu. Ziraat Odası olarak tek gayemiz ilçemiz de her alanda bölgesel üretimi geliştirmek ve yaygınlaştırmaktır. İlçemiz de üretimde öncü olmak için çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

Muhtar Şükrü Tunç, ”Ziraat Odası bu sene hem tarım da, hem de hayvancılıkta vatandaşlarımıza destek olmak için birçok çalışmalar da bulunuyor. Bizde muhtarlar olarak bunu vatandaşa duyuruyoruz. Yüksekova’nın üretimine önem verdikleri için kendilerine çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı

Kanatlı hayvan satın alan Ferhat Bartın, Hizmetten memnun olduğunu belirterek Ziraat Odasına teşekkür etti. Bartın, “Tavuk ve yumurta fiyatları çok arttı. Bende ticaret amaçlı tavuk satın almak için buraya geldim. Fiyatlarda oldukça uygun” dedi.

Editör: Viyan Orhan