YÜKSEKOVA – DEM Parti tarafından Hakkari’de 3 gün boyunca Kayyuma Geçit Yok yürüyüşü yapılacağı açıklanmıştı. Dün Şemdinli’de başlayan yürüyüşün ikinci ayağı bugün Yüksekova’da devam etti.

Yürüyüşe DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, DEM Parti’den Diyarbakır milletvekili Serhat Eren, Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, Hakkari Milletvekilleri Öznur Bartın ve Onur Düşünmez, Yüksekova Belediye Eş Başkanları Şadiye Kırmızıgül ve Şoreş Diri, DEM Parti il ve ilçe eş başkanları ve vatandaşlar katıldı.

2-448

Cengiz Topel Caddesi  üzerinde yürüyüşe geçen kitle, “ Hakkari bizimdir, belediye bizimdir” sloganları eşliğinde Ziraat Bankası kavşağına ilerledi.

Burada basın açıklaması yapılırken, ilk olarak söz alan DEM Parti Hakkari İl Eş Başkanı Hümeyra Armut, 13 Haziran’da Hakkari’de yapılacak olan mitinge katılım çağrısında bulundu.

1-497

Ardından söz alan DEM Parti Diyarbakır milletvekili Serhat Eren, birçok kentte halkların kayyuma karşı direndiğini belirterek, “Bugün buradan direnenleri selamlıyoruz. 3 Haziran’da Hakkari halkının iradesi gasp edildi. Bu gasp sadece Hakkari Belediyesi’ni kapsamıyor. Bu gasp ve kayyum atanması, Kürt halkının tanınmaması, Kürt halkının dili ve iradesinin tanınmaması, kültürünün tanınmaması,  seçim hakkının tanınmamasıdır. Bu sorun sadece Hakkâri’nin sorunu değil, Türkiye’nin demokrasi ve adalet sorunudur. Hakkari direnişine destek verelim. Hakkari’de faşizm son bulsun  derken Türkiye’de faşizm son bulsun diyoruz. Dolayısıyla 13 Haziran’da Hakkari’de büyük mitingimiz var. Siyasi partiler, sivil toplum kurumları, özgürlük ve demokrasi isteyen kurumlar bu mitinge katılmalı. Kürt iradesinin gaspına güçlü bir tepki verelim, kayyum politikalarını bitirelim” şeklinde konuştu.

3-389

Viysn

Yüksekova Protesto-1

Muhabir: VİYAN ORHAN - BİLAL TİNAR / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ