Ulaş Güven / Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü'nce Yüksekova çarşısında Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında Kültür Sanat Caddesinde yer alan Akyol İş merkezinde  yıkım öncesi tedbirler alınmaya başlandı. 

Yıkım öncesi Belediye'nin zabıta ekipleri de vatandaşlara zarar gelmemesi adına binanın çevresine şerit çekerek önlem aldı.

20 Mayıs'ta  gerçekleşecek olan binanın yıkımının 3 gün içinde bitirilmesi hedefleniyor.

 Müteahhit Refik Bartın  Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, Hem zabıtanın kendilerine daha çok yardımcı olması gerektiğini söyledi.

Özellikle Yüksekova halkının bu konuda daha çok yardımcı olmasını beklediklerini ifade eden Bartın, Gelen bakıyor giden bakıyor İşi olmayan da buraya geliyor. Bizim isteğimiz hem bizi düşünsünler hem de kendi can güvenliklerini riske atmasınlar.

Binanın yıkımına üst kattan başlayacaklarını vurgulayan , Üst kattan tek tek kalıp indireceğiz. Bunu da halkımızın can güvenliğini sağlayarak yapacağız. bunun için hem hilti getireceğiz hem de makas kullanacağız. Duvarları hilti ile içe doğru yıkmaya çalışacağız böylece aşağıya doğru yavaş yavaş yıkacağız. 20 mayıs ta yıkımı başlatacağız. 3 gün  içinde de bitirmeyi hedefliyoruz. ifadelerini kullandı.

Editör: Viyan Orhan