Yüksekova’da kadın kuaförlerine ve güzellik merkezlerine gelen zamlar sonrası yeni fiyat tarifesi belli oldu.

Alınan kararla ilgili Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası (YESO) Başkanı Vedat Çoğaç Kadın Kuaför işletmecileri ile toplantı düzenleyerek yeni fiyat listesinde karara bağladıklarını belirtti.

Esnafın girdi maliyetlerinin yükselmesi doğrultusunda yeni tarife belirlediklerini kaydeden  Çoğaç,”Kuaför esnafımızla bir toplantı düzenledik. Onlar bize fiyat listesi sundu. Bizde çevre il ve ilçelerde araştırma yaparak ve girdi maliyetlerini hesaplayarak yeni bir tarife düzenledik ”dedi.

“MÜŞTERİ İTİRAZ EDEBİLİR”

Çoğaç, tarifeye itiraz eden müşterinin izleyeceği yol hakkında bilgi verdi.

“ Örneğin gelin başı için 8 bin lira olarak belirledik. Kuaförler bunun üstünde bir fiyat aldığında  müşteri itiraz edebilir. Farz edelim kuaförler müşteriden fahiş bir fiyat aldı. Bunun yetkili mercii vergi dairesi ve belediyenin zabıta amirliğidir. Bizler fiyat listesi veriyoruz ve her kuaförde müşterinin görebileceği yere asmak zorundadır. Müşteri fiyat listesinin olamamasından dolayı da itiraz edebilir. Bu gibi durumlarda müşteri bize, zabıta müdürlüğüne veya vergi dairesine itirazını yapabilir” ifadelerini kullandı.

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanlığı tarafından da onaylanan karar kapsamında ilçedeki kadın kuaför salonlarında uygulanması planlanan yeni fiyatlar şöyle:

Fiyat Tarifesi

Vedat Çoğaç-4

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ