Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü talebi ile havacılığın daha fazla gence ulaşabilmesi için Yüksekova Gençlik Spor İlçe Müdürlüğüne talepte bulunulmuş olup akabinde eğitimi sağlayan Türk Hava Kurumu yetkilileri tarafından 10 kişilik Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Öğretmene ve Üniversite mezunu gence Model Uçak Rehber Öğretmen Eğitimi verilmeye başlandı.

Yaklaşık 1 hafta sürecek  kursta eğitimi başarı ile bitirenlere Türk Hava Kurumu ve FAI Uluslararası Havacılık Federasyonu Model Uçak Rehber Öğretmen sertifikası verilecek. 

Eğitim alan öğretmen kursiyerler artık bulundukları okullarda veya gençlik merkezlerinde Havacılık kulübü bünyesinde öğrencilere kurslar açıp sertifika verebilecek.

Nrt7

Model Uçak Öğretmeni İlhan Gezgen Yüksekova Halkın Sesi'ne yaptığı açıklamada Model Uçak Rehber Öğretmeni yetiştirmek için böyle bir kurs açtıklarını söyledi.

Verdikleri eğitimin Doğu Anadolu Bölgesinde çok az verilen bir eğitim olduğunu belirten Gezgen şöyle konuştu: 

"Burada yetiştirdiğimiz öğretmenlerimiz okullarında veya milli eğitime bağlı okullarda öğrencilere yönelik Model Uçak başlangıç kursları açıyorlar. Malzemeler Türk Hava Kurumu tarafından karşılanıyor. Öğretmenlere kursta modelin uçuş prensiplerini anlatıyoruz.

Model uçak yapım aşamasını tüm detaylarıyla anlatıyoruz. Çok da başarılı bir eğitim oluyor. Kursun sonunda Uluslarası Havacılık Federasyonıu FAI onaylı  Model Uçak Rehber öğretmen belgeleri alacaklar. Bu belgelerde Türkiye'nin ve Dünya'nın her yerinde geçerli olacaktır" dedi.

Öğretmenlerde Model Uçak yapma konusunda çok heyecanlı olduklarını model uçak yapımını büyük bir keyifle uygulamaya geçirdiklerini belirtti.

Bfgtr6

Bhtr645

Ngfyr65
 

Kaynak: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ