ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ

TÜRSAB tarafından organize edilen tanıtım infosu  kapsamında Irak bölgesinin Süleymaniye, Amediye, Soran, Erbil, Duhok , ve  Zaho kentlerinden gelen 65 acente yetkilisi ve turizm Müdürleri 12 Haziran tarihindeÜzümlü sınır kapısından Türkiye'ye giriş yaptı.

 İlk gezisini Çukurca ilçesinde yapan Irak kafilesi daha sonra HakkariŞemdinli ve Yüksekova ilçesini gezdi.

Hakkari ve ilçelerinin turizm  potansiyeli açığa çıkartmak,  kente daha fazla turist çekmek için başlatılan ve  bir çok paydaş kurumun dahil olduğu infonun sonunda geniş katılımlı bir toplantı yapıldı.

DoubleTree by Hilton’da düzenlenen  Değerlendirme toplantısına Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ömer Cimşit, Duhok Turizm müdürü Dr. Khari Ali Auso, TÜRSAB Bölge Başkanı Cevdet Özgökçe, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Timur Sevi, Hakkari Esnaf Odası Başkanı İsmail Akboğa, Yüksekova Esnaf Odası Başkanı Vedat Çoğaç, DoubleTree by Hilton’un sahibi Seyfettin Karay, Iraklı Tur operatörleri ile Hakkari ve Yüksekova’dan çok sayıda iş insanı ve tur operatörü yetkilileri katıldı.

 toplantının sonunda Duhok Turizm Müdürü Dr. Khari Ali Auso Yüksekova Kaymakamı Ömer Cimşit’e Duhok vilayetinin Amediye ilçesinin işlendiği kilimi hediye etti.

Diğer katılımcılara da kilim ve bal hediye edilen toplantı hatıra fotoğrafının çekimi ile sona erdi.

Kafile sözcüsü ve Duhok Turizm müdürü Dr. Khari Ali Auso Hakkari ve ilçelerine düzenlenen  turlarda çok iyi bir şekilde ağırlandıklarını belirtti.

Editör: Viyan Orhan