Viyan Orhan  / Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi

Gençlik ve Spor bakanlığı tüm Türkiye de olduğu gibi Yüksekova’da da yaz spor okullarını başlattı.Okulların tatile girmesiyle birlikte öğrencilerin sıkılmaması için 81 ilde öğrencilere yaz spor okulları adı altında faklı branşlarda spor okulları açıldı.

İlçenin yeni mahallesinde bulunan Yüksekova Gençlik ve Spor müdürlüğü bünyesinde açılan spor okulları bugün halaylar eşliğinde açılış gerçekleşti. Açılışta öğrenciler eğlendikten sonra spor okullarına kayıt yaptırdı.

 Gerçekleştirilen spor okullarında 13 spor branşında 37 uzman antrenörle yaz okul kurslarında eğitim vermeye başlarken kurslardaki eğitimlerden 5 -18 yaş arasındaki çocuk ve gençler faydalanacak.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Sami Keskin basına yaptığı açıklamada, Gençlik Spor Bakanlığı ve Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğünün her yıl düzenlemiş olduğu yaz spor okul kurslarını bugün halaylar eşliğinde gerçekleştirdik. Açılışta coşkulu bir hava ve yoğun bir katılım vardı. Ailelerimiz de katılım sağladı. İnşallah yediden yetmişe tüm insanımıza dokunacağız. Yüksekova sporla alınan bir şehir olacak” dedi.

Editör: Viyan Orhan