ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ

 Açılan yarı olimpik yüzme kursuna olan ilgi her geçen gün artarken Temmuz ayından bu yana 600 öğrenci yüzme  kursuna kayıt yaptırdı.

7 yaş ile 18 yaş arası öğrencilerin faydalandığı ve 5 kulvardan oluşan kursta öğrencilere başlangıçta temel teknikler, serbest stil ve sırt üstü tekniği öğretiliyor. Uzunluğu 25 metre genişliği ise 12.5 metre olan kursta öğrenciler hem yüzme öğreniyor hem de eğlenceli vakit geçiriyor.

Yüzme Antrenörü Yusuf Fırat Yüksekova Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada,

Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün Temmuz ayı itibariyle başlattığı yaz kursları kapsamında  yüzme branşında 600 öğrencinin kaydının yapıldığını söyledi.

600 öğrenciden 150 öğrencinin yüzme branşında eğitimlerini tamamladıklarını ifade eden Fırat,” Bu öğrencilerimiz performans öğrencisi olarak devam ediyor. Geri kalan öğrenciler ise yüzme eğitimlerini tamamlamaya çalışıyor.

Yüzme kursunda pazartesi günü hariç haftanın 6 günü ders veriyoruz. 3 gün erkek diğer 3 günde ise kız öğrencilerimize ders veriyoruz. 7 ile 18 yaş aralığında olan öğrencilerimiz bu kurstan faydalanıyor.Elimizden geldiği kadar ilçemizde bulunan öğrencilerimize yüzme eğitimi verip iyi bir şekilde yüzmeyi öğrenmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Bizimle beraber çalışan 4 Cankurtaranımız 4 yüzme antrenörümüz var”ifadelerini kullandı.

Yüzme kursuna gelen çocuklar da hem yüzme öğrendiklerini hem de güzel vakit geçirdiklerini söyledi.

Editör: Erkan Çobanoğlu