Viyan Orhan / Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi

Yüksekova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eğitmenleri ve öğrencileri tarafından düzenlenen kermeste özel gereksinimli öğrencilerin yaptığı ürünler sergilendi.

Yüksekova İIçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cumali Kaya katılımlarıyla düzenlenen ve özel gereksinimli bireylere fırsat verildiğinde neler başarabileceklerini göstermeyi amaçlayan etkinlikte  yiyecek, içecek satışlarının yanı sıra, özel gereksinimli çocukların eğitmenleri eşliğinde tasarladıkları ürünlerde yer aldı.  

Öğretmenler, okul personeli ve velilerin destek verdiği kermesten elde edilen gelir ile öğrencilerin, daha etkili öğretim  ortamları olması ve eğitim kalitesinin artması İçin kullanılması planlanıyor.

Okul bahçesinde düzenlenen kermeste Yüksekova İIçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael ile beraberindekiler kermesi gezerek öğrenci ve veliler tarafından yapılan yemekler ve hazırladıkları ürünler hakkında bilgi aldı.

Yüksekova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Fırat Baki, kermesin farkındalık yaratmak adına düzenlediklerini belirterek gelirin özel gereksinimli öğrencilerin eğitimleri için harcanacağını söyledi. Baki, "Düzenlediğimiz kermesin geliri 50 özel gereksinimli öğrencimize harcanacak. Ayrıca kermesimizin amacı farkındalık yaratıp özel gereksinimli öğrencileri topluma kazandırmak ve fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini görmektir. Bizi bugün yalnız bırakmayıp destek olan herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Kermesin sonunda katılımcılar Erbani eşliğinde halay çektiler.

Editör: Erkan Çobanoğlu