ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ

Hakkari ve ilçelerinde yaklaşık 25 Bin öğrencinin katıldığı ve 4 alan üzerinden değerlendirilen sınavda Yüksekovalı öğrenciler büyük bir başarıya imza attı.

Hakkari ve ilçelerinde ilk defa bir senede 19 öğrenci Ülkenin çeşitli şehirlerindeki Tıp Fakültelerinde okumaya hak kazandı.

Bu bağlamda bir rekora imza atan Yüksekova  eğitim alanındaki başarı çıtasını giderek arttırmaya başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael Yüksekova Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada 2023 yılı YKS sonuçlarının açıklandığını söyledi.

Bütün öğrencilerin hayallerindeki bölüme yerleştiğini ümit ettiğini anlatan Atael,”Yüksekova için heyecan verici bir sene . 19 Öğrencimiz bir yıl içerisinde Tıp fakültesine yerleşti. Eğitim alanında çok büyük mesafe kaydettiğimizi düşünüyorum. Eğitime verilen önemin artması ve çalışmaların planlı bir şekilde yürütülmesi sonucunda Öğrencilerimizin nitelikli okullara yerleştiklerini görüyoruz. Aynı zamanda Diş Hekimliği, Hukuk ve eğitim fakültelerine de birçok öğrencimizin yerleştiğini gördük. Bizim çıtamız çok yüksek. İnşallah yapacağımız çalışmalarla öğrencilerimizin çok daha nitelikli üniversitelere yerleştiğini göreceğiz. Bu Başarıda emeği geçen öğretmenlere  velilere ve öğrencilere çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Öğrencilerden Edanur Orhan  YKS’ de sayısalda 4063.sıraya yerleştiğini söyledi.

Hayali olan Marmara Üniversitesi  İngilizce Tıp bölümünü kazandığını belirten Orhan, ”Sınav sürecinde haftanın yedi günü taramalar yaparak çalıştım. Eksik gördüğüm konulara ağırlık verdim.Sayısal derslerde çok fazla soru çözdüm. Sözel derslerde ise kavrama metotlarıyla pekiştirmeye çalıştım ve bol bol tekrar ettim”dedi.

Öğrencilerden Meryem Budak ise, 11. Sınıfta düzenli olarak ders çalışmaya başladığını anlattı.

12. sınıfta ise çalışma performansını daha da artırdığını ifade eden Budak, “Bu çalışma sayesinde hedefime ulaştım. Hayalime ulaştığım için çok mutluyum. Sevincimi ailemle paylaştım. Annem  sevinçten gözyaşlarını tutamadı. Benim için inanılmaz bir duygu.”ifadelerini kullandı.

36 Bin 783 sıralamayla Yüzüncü Yıl Üniversitesi Diş Hekimliği bölümüne yerleştiğini aktaran Kardelen Demir ise” Günde 5 saat çalışarak hedefime ulaştım.Temel Yeterlilik ve Alan Yeterlilik sınavını beraber yürütmeye çalıştım. 12.sınıfın ikinci döneminde bütün konularımı bitirmeye çalıştım. Faydasını fazlasıyla gördüm.Bu yolda okuldaki öğretmenlerim ve ailem çok destek verdi bana.Ailemle beraber sınav sonucuna baktık. Ailem de çok sevindi” dedi.

Editör: Erkan Çobanoğlu