Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde İki ülkeyi birbirine bağlayan Uluslararası İpekyolu üzerinde bulunan hastane ile çarşı merkezi arasında  kalan yolun kenarlarına dökülen molozlar ve kömür atıkları vatandaşın tepkisine neden oldu.

Öte yandan Karayolları Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan caddenin yapılmayan kaldırımları ise karların erimesiyle çamur deryasına döndü.

1-396

Her gün binlerce öğrenci ve vatandaşın kullandığı ilçenin  en işlek caddelerinden olan İpekyolu Caddesi’nde yıllardır devam eden kaldırım sorunu vatandaşı bezdirdi.

4-233

Güzergahta esnaflık yapan Hanefi Adar kaldırımda biriken çamur nedeniyle ana cadde yürümek zorunda kaldıklarını belirterek, “Memleketin halini görüyorsunuz. Bu çamurda insanlar nasıl buradan gelip geçsin. Burası şehrin girişi. Bir şehrin girişi böyle olmamalı. Yetkililer bu yolda gelip geçiyorlar. Yol kenarlarına atılan kömür attıklarını ve moloz yığınlarını da görüyorlar. Burası benim dükkanımın önü bir esnaf olarak bu çamurdan çok rahatsızız. Yetkililerden çözüm bekliyoruz”dedi.

8-80

İpekyolu’nun Uluslararası bir öneme sahip olduğunu hatırlatan Nevzat Karaman isimli vatandaş ise, “Yüksekova’nın halini görüyorsunuz. Burası ilçenin merkezi ama çöplükten geçinmiyor. Zaten çamurdan dolayı yürüyemiyoruz. Kimse bu sorunlarla ilgilenmiyor. Yazık değil mi? Kaymakam bey Vali bey bu yollardan gelip geçiyor görmüyorlar mı bu yolların halini. Seçim zamanımda herkes oy istiyor ama kimse hizmet yapmıyor” şeklinde konuştu.

2-357

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yüksekova Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, “Şehrin girişi. İnsanlar dışardan şehre girerken şehirle ilgili kafalarında yarattığı ilk şey yolun kirli olması, çevrenin çirkin olması, çöplerin gelişigüzel bırakılması, temizlenmemesi gördükten sonra şehirle ilgili notunu zaten veriyor. Yüksekova kirli bir şehir. Dolayısıyla burda ticarette işlemez. Buraya da insanlar gelip gitmez. Böyle bir hava yaratılıyor. Bunun ortadan kalkması için ilgili kurumların özellikle Karayollarına düşen yerlerle ilgili söylüyorum. Çok ciddi ve samimi bir çalışma yapması lazım. İpekyolu ile ilgili İran’a, Irak’a bağlayan yol tarihi bir yol. Çevresi ve etrafı çok kirli,  çok çirkin, kaldırımları yok.  Çukurdan, çamurdan geçilmiyor” ifadelerini kullandı.

Vedat Çoğac

3-314

5-164

7-102

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ