Olay Erbil’in Koye ilçesinde akşam saatlerinde meydana geldiğini söyledi.

Koye Sivil Savunma Müdürü Goran Ahmed, Koye ilçesine bağlı Segirdkanî nahiyesinde bir dede ve iki kız torunun Zap Nehrinde boğulduğunu kaydetti.

Koye Sivil Savunma Müdürü, olay hakkında soruşturma başlatıldığı ve cenazelerin bulunması için timlerinin bölgede arama çalışması yaptıklarını dile getirdi.

Boğulanların Ahmed Umer (60), Şayiste Mamedin (13) ve Mardin Mamedin (14) olduğunu belirtti.

ZAP SUYU

(Arapça: الزاب الكبير (el-zab al-Kabir), Kürtçe : Zey Badinan veya Zeye Mezin), Büyük Zap Suyu
Van Doğusu Dağlarından Mengene Dağı (3,412 m) ve İran sınırı yakınındaki Haravil Dağı (3,468 m) yamaçlarından inen suların birleşmesiyle oluşur. Başkale vadisinde geçerken aldığı bazı derelerle büyür.En büyük beslemesi Karasu(Avareş)Hakkâri-Van, Yüksekova(Gever)-Başkale(Elbak), Örmeta(Xirabe)-Kwunin(Yamaç) sırası ile il, ilçe ve köy sınırlarını belirler. Güneydoğudan gelen ve Yüksekova'nın sularını toplayan Nehil Çayını aldan önce Mendéni çayı ile buluşup sonra Hakkari kentinin yakınından geçer. Toroslar'ın oldukça genişlemiş bir kesimini oluşturan Hakkâri Dağlarını çok dar ve derin boğazlarla yararak aşar. Çukurca'nın batısında Türkiye sınırları dışına çıkar. Irak topraklarında önce güneydoğu, sonra da güneybatı yönünde akar ve Musul'un 40 km kadar güneyinde Dicle nehrine kavuşur.

Editör: Erkan Çobanoğlu