Bugün biri Duhok’un Berdereş ilçesindeki Rojavalıların yaşadığı bir kampta diğeri Süleymaniye’nin Ranya ilçesi yakınlarındaki bir çayda olmak üzere iki kadının cansız bedenine ulaşıldı.

İlk olay Rojavalı mültecilerin kaldığı Berdereş Kampında meydana geldi.

Olay hakkında Rûdaw’a konuşan Berdereş Polis Müdürü Şex Saidi Berizenci "Bugün sabah saat 05.30’da bir kadının asılmış halde bulunduğuna dair gelen ihbar üzerine olay yerine ekiplerimiz ulaştı. Olay hakkında çok yönlü soruşturma başlatıldı" dedi.

Polis yetkilisi, asılı halde bulanan kadının 24 yaşında olduğu, kısa bir süre önce evlendiğini belirterek, ailesinin iddiasına göre genç kadının intihar etttiği yönünde beyanat verdiğini söyledi.

Berdereş Polis Müdürü, delillerinin yer aldığı dosya Kadına Yönelik Şiddeti Önleme Müdürlüğü ve savcılığa gönderildiğini, çok yönlü soruşturmanın başlatıldığını sözlerine ekledi.

Kampta asılı bulunan genç kadının cenazesi adli tıp morguna kaldırıldı.

Küçük Zap Çayı'nda da bir kadın cesedine ulaşıldı

Öte yandan bugün Süleymaniye’nin Ranya ilçesi yakınındaki Küçük Zap Çayı’nda da bir kadının cesedine ulaşıldı.

Rûdaw’a konuşan Raperin Sivil Savunma Sözcüsü Ali Kadir, Ranya’nın yakınlarında geçen Küçük Zap Çayı’nda yüzen bir cenaze gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine giden timlerinin 25 yaşlarında bir kadın cenazesini çıkardıklarını söyledi.

Kadının cesedindeki çürümelerden kaynaklı boğulma olayının bir kaç gün önce gerçekleşmiş olabileceğini dile getiren Ali Kadir, “Şu ana kadar kadının kimliği netleşmiş değil. Yakınlarından da bir başvuru yapılmadı. Kadının naaş Ranya Adli Tıp Morgunda tutuluyor” dedi.

Kürdistan Bölgesi Polis Müdürlüğü verilerine göre, geçtiğimiz yıl 455 kasten öldürme, şüpheli ölüm ve intihar vakkası kayıtlara geçti. / rüdaw

Editör: Erkan Çobanoğlu