Karayolları bünyesinde Aksan Yol Yapı Ltd.Şti. Yüklenici firmasınca geçen sene yapılan kaldırım çalışmaları mevsim şartları elverişli olmadığı için ertelendi.

2024 yılı içerisinde çalışmalara tekrar başlayan firma Yeni mahalle güzergahında yapılacak sağlı sollu kaldırım için çalışmalara start verdi.

Yağmur suyunun tahliyesi içinde alt yapı çalışmalarını da beraber yürüten firma söz konusu güzergahı bu sene bitirmeyi hedefliyor.

Dsfgerwt

Aksan Yol Yapı Limited Şirketi yüklenici firma görevlisi Eşref İliş yaptığı açıklamada, Yaptıkları projenin dağlıca köyünden başlayıp Sabancı kavşağında biteceğini söyledi.

Yaklaşık üç yıl önce şehir merkezinde ki kaldırımları da yaptıklarını belirten İliş şöyle konuştu:

"Kaldırım ve yağmur suyu imalatlarımız var. Geçen sene mevsim şartları uygun olmadığı için tamamlayamadık.İşin devamını şuan gerçekleştiriyoruz.Yağmur suyunu burdan dere yatağına bağlamayı planlıyoruz.Çevre yolu kavşağından Sabancı kavşağını kadar sağlı sollu 6 kilometrelik bir kaldırım yapıyoruz burada. Bu güzergahın hem yağmur suyunu tahliye etme aşamasında alt yapısını yapıyoruz üstüne de geçişler rahat olsun diye kaldırımını yapacağız. Onun dışında ilerleyen kilometrelerde asfalt kaplama veya yüzey kaplama işlemi olan sathi kaplamanında olmasını bekliyoruz."

Xczfeasr

Fdsgrew56Bxghtr

Zdsftewr56

Bxcgrt

Bxghrt

Hgffg

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ