Medyanın önde gelen isimlerinden olan Acun Ilıcalı futbola yaptığı yatırımlarına devam ediyor. Futbola büyük bir sevgi beslediği bilinen televizyoncu bir takım daha alarak yine adından söz ettirdi.

İlk olarak Hollanda ekiplerinden 2020 yılında Fortuna Sittard'ın %60'lık hissesini 8 milyon Euro ödeyerek alan Acun Ilıcalı futbola bir giriş yapmıştı.

HULL CITY BOMBASI

Yaklaşık bir yılın ardından açıklama yaparak Fortuna Sittard ortaklığından çekilen Acun Ilıcalı daha sonra bombayı patlattı ve 19 Ocak 2022'de İngiltere'nin köklü ekiplerinden Hull City'i 20 milyon Sterlin ödeyerek satın aldı.

Hull City ile beraber futbolda yaptığı yatırımlara ağırlık veren ünlü televizyoncu takımın başına daha önce Şota Arveladze'yi dahi getirmişti. Aynı zamanda başta Ozan Tufan olmak üzere Süper Lig'den önemli isimleri kadrosuna katmıştı. Hull City Championship'te sezonu 15. sırada 58 puanla tamamladı.

Hull City'den sonra da yatırımlarına devam eden Acun Ilıcalı Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Hull City ile başlayan güçlü futbol yatırımlarımız İrlanda Premier Ligi’nin en eski ve köklü kulüplerinden Shelbourne FC’nin çoğunluk hisselerini almamızla devam ediyor. Hedefimiz Shelbourne FC ile birlikte Avrupa Kupaları’na katılmak, önemli başarılar elde etmek ve birçok yeteneği dünya futboluna kazandırmak. İrlanda futboluna, kulübün potansiyeline ve taraftarlarımıza olan inancımız sonsuz." Shelbourne FC kulübünün çoğunluk hissesini aldığını açıkladı.

İrlanda Premier Ligi'nde beşinci sırada bulan Shelbourne FC, İrlanda'nın köklü takımlarından. 1895 yılında kurulan kulüp şu ana kadar 13 kere şampiyonluk yaşadı. Son olarak 2006'da şampiyon olan Shelbourne FC uzun zamandır şampiyonluğa hasret. Dublin'de yer alan takımın Acun Ilıcalı ile beraber nasıl bir görünüme ulaşacağı merak konusu.

Editör: Erkan Çobanoğlu