Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafları topluyor! Asgari ücrette gözler 16.30’da

Türkiye'nin merakla beklediği asgari ücret zammında sürpriz bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Bakan Işıkhan, TÜRK-İŞ ve TİSK temsilcilerini Külliye'ye çağırdı. Asgari ücret ne kadar olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ocak 2024 asgari ücret zammını bugün açıklaması bekleniyor. Kritik toplantı ise 16:30'da başlayacak.

Erkan Çobanoğlu
Erkan Çobanoğlu
Editör
Yayınlanma
Güncelleme
2 Dk Okunma Süresi

Milyonlarca çalışan 2024 asgari ücret zammı için nefesini tuttu, geri sayıma geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan; Türk-İş, TİSK ve hükümet yetkililerini Beştepe'ye çağırdı. Kritik toplantının saati 16.30 olarak duyurulurken; toplantı sonrası yeni asgari ücret zammını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor. Peki asgari ücret zammı ne kadar olacak? Saatler kala kulislerde konuşulan son zam oranları...

Asgari ücret zammı haberleri milyonlar tarafından yakından takip edilirken, Ankara'da yaşanan yeni gelişme "Asgari ücret açıklanıyor mu?" sorusunu akıllara getirdi. Kabine Toplantısı'nı iptal eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 asgari ücret zammı için tarafları Beştepe'ye davet etti. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısını Beştepe'de yapacağı öğrenilirken, saatler sonra asgari ücret zammı ne kadar olacak? sorusu yanıt bulacak. Kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor. İşte 2024 asgari ücret zammında son dakika gelişmeleri...

2024 ASGARİ ÜCRET ZAMMI BELLİ OLUYOR

Asgari ücret zammının bugün belli olması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜRK-İş, TİSK ve hükümet yetkililerini Ankara'daki Cumhurbaşkanı Külliyesi'ne davet etti. Kritik toplantının 16.30'da başlayacağı belirtilirken, 2024 zam rakamı için tarafların anlaşması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRETTE NOKTAYI ERDAOĞAN KOYACAK! 'REFAH PAYI' MASADA...

Milyonların beklediği asgari ücret zammı için tarafların 16 bin TL civarındaki bir rakamda anlaştığı ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu rakamın bin TL artırılmasını istediği iddia edilmişti.

EN GÜÇLÜ İKİ SEÇENEK

Gelen son bilgilere göre tarafların 16.500 TL ile 17.500 TL arasındaki bir rakamda anlaşacağı öngörülüyor.

ZAM KARARINI ERDOĞAN CANLI YAYINDA DUYURACAK

Alınan kararı saat 16.30'dan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kameraların karşısına geçerek canlı yayında duyurması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET ZAMINDA MASADAKİ RAKAMLAR

2024 asgari ücret zammında masadaki rakamlar ise şöyle;

Yüzde 35'lik zamda asgari ücret 15.392 TL

Yüzde 40'lık zamda 15.962 TL

Yüzde 45'lik zamda 16.532 TL

Yüzde 50'lik zamda 17.103 TL

Yüzde 55'lik zamda ise 17.673 TL olacak.

EN GÜÇLÜ İHTİMAL 17 BİN 103 TL!

Asgari ücrete yüzde 50 oranında zam yapılması bekleniyor. Yüzde 40'lık zammı Erdoğan'ın da refah payı ekleyeceği ve total asgari ücret tutarının 17 bin 103 TL seviyesine gelmesi bekleniyor.

Yeni asgari ücretten etkilenen kalemlerin başında gelen işsizlik ödeneğinde, sigortalının son 4 aylık prime esas kazançları dikkate alınıyor. İşsizlik ödeneğinin alt sınırı asgari ücretin yüzde 40'ı, üst sınırı ise asgari ücretin yüzde 80'i olarak hesaplandığından yeni asgari ücretle işsizlik ödeneği de artacak.

Asgari ücretli bir çalışan, bir yıllık çalışmasının karşılığında brüt asgari ücret tutarında kıdem tazminatı hak ederken, yeni asgari ücretle çalışanın yıllık kıdem tazminatı da yapılacak zam oranında yükselecek.

Kaynak: MYNET
Editör Hakkında
Yorumlar