VİYAN ORHANFERHAT YİĞİT /YÜKSEKOVA HALKIN SESİ 
YÜKSEKOVA -  Yüksekova’da yaşayan Gürdal ailesinin en büyük çocuğu Recep Gürdal, 12 yaşında eğitim-öğretim hayatına başladı.Lisansını Süleyman Demirel Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde tamamlayan Gürdal  14 yıldır atanamadığı için ayakkabı boyacılığı yapıyor. 

6. sınıftan üniversite son sınıfa kadar hem okuyup hem de ayakkabı boyacılığı yapan Gürdal, atanamadığı için ayakkabı boyacılığına 22 yıldır devam ediyor. 


ÖĞRETMENLİK İÇİMDE UKDE KALDI”
İlçede "diplomalı boyacı" olarak tanınan Gürdal, çocukluğundan bu yana sürekli zorluklarla mücadele ettiğini öğretmen olmayı çok istediğini ancak 14 yıldır atanamadığını bildirerek, kendi hayatından çok kardeşlerini düşündüğü için ayakkabı boyacılığı yaptığını söyledi.
Tüm sıkıntılara ve içinde bulunduğu imkânsızlıklara rağmen ailesiyle yaşamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Gürdal, öğretmenliğin içinde ukte kaldığını belirtti.


KPSS’NİN BİR KRİTER OLMASINI DOĞRU BULMUYORUM”
Gürdal, eğitimini almasına rağmen KPSS'den iyi bir puan alamadığı için atanamadığını kaydederek, şöyle konuştu: " Ben KPSS’nin öğretmenlik veya başka meslek grubu için bir kriter olmasını doğru bulmuyorum.  Matematik yapamadığım için iyi bir öğretmen olamıyor muyum? Bu durum birçok iyi eğitimcinin önünde bir engel olarak görüyorum” dedi.
Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu ve en önemli görevlerdeki insanların da bir öğretmen tarafından eğitildiğini vurgulayan Gürdal, "Öğretmen olmayı insan yetiştirmek için istedim. Bir insanın hayatına dokunabilmek istedim ama olmadı. İşim gereği yine insanlarla muhatap oluyorum fakat eğitimci olarak bunu yapmak istiyordum” ifadelerini kullandı.

Editör: ULAŞ GÜVEN