Şubat ayının başından itibaren Hakkari’ye gelen kayaklı tırmanış grupları, Hakkari merkeze yakın dağlara ve Yüksekova'da Cilo dağlarında bulunan bölgelere kayaklı tırmanış yapıyorlar. Saatler süren tırmanış sonrasında zirve dönüşünde dağlarda kayıyorlar. 

M A Ş T2

Almanya, Avusturya, Çekya gibi ülkelerden Hakkari dağlarına kayaklı tırmanış yapmaya gelen doğaseverler, Hakkari’nin dağlarına, coğrafyasına ve insanlarına hayran kaldıklarını dile getirdiler.

Hakkari dağlarını Avrupalı gruplara tanıtan Caria-Pan Travel ve  Cilo Dağcılık Kulübü yetkilileri, Hakkari’de bir ilk yaptıklarını ve bundan sonraki süreçlerde de çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdiler. Caria-Pan Travel yetkilisi Yüksek Yılmaz, daha önce Hakkari’ye geldiğini ve tur kayağı için Hakkari dağlarının ideal olduğunu dile getirerek, "Bizler ülkemize ve dolayısıyla Hakkari’ye tanıtım, dövüz, spor ve turizm kazandırmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda Hakkari dağları da Avrupalıların ilgisini çeken önemli bir yerdir. Yerelden ve yerel yöneticilerden aldığımız destek ve güven ile Hakkari’mizi dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz" dedi. 

Y K

Kayaklı tırmanış (dağ kayağı) faaliyeti ile ilgili Hakkari Cilo Dağcılık Kulübü Başkanı Hacı Tansu tarihte ilk defa Hakkari dağlarında Tur Kayağı faaliyetleri düzenlendiklerini söyledi.

“İLİMİZİN KIŞ TURİZMİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK”

Tansu, "Yıllar önce küçük bir yerli grupla Hakkari merkezde kısa bir tur yaptık. Ancak bu seneden itibaren Avrupa’nın değişik yerlerinden spor ve adrenalin severleri dağlarımızla buluşturduk. Yüksek adrenalin içeren bu sporun Hakkari dağlarına yayılması durumunda ilimizin kış turizmine büyük katkı sağlayacak. Bizler ilimize bu güzel hizmetleri yürütürken Hakkari valiliğinin ve ilgili kurumların destekleri bizim için çok önemlidir. Şimdiye kadar koordineli ve profesyonel iş birliği içerisinde devam ediyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum"ifadelerini kullandı.

Ehh

Yçç

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ