YÜKSEKOVA – TFF Kadınlar 2’nci Lig şampiyonu Yüksekova Belediye Spor, bugün ilçeye geri döndü. Saat 16:00 sıralarında ilçeye varan takım otobüsü, Devlet Hastanesi kavşağı yakınlarında davul zurna eşliğinde karşılandı. Buradan konvoy halinde ilerleyen takım otobüsü, çarşı merkezinde şampiyonluk turu atarak taraftarlar ile kutlama yaptı.

Ardından belediye bahçesine geçen takım, davul zurna eşliğinde belediye bahçesinde halay çekti. Taraftarlar takımı tebrik ederken, halaylı kutlamanın ardından toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

I 3-28

Burada ilk olarak konuşan Yüksekova Belediye Spor kulüp başkanı Fevzi Yıldırım, “Öncelikle bu gururu bize yaşatan kızlarımıza minnettarız.  Gerçekten de bir yılın sonunda Türkiye finallerinde namağlup olup Türkiye şampiyonu olan sahanın sultanlarına şükranları bir borç biliyorum. İyiki varsınız” dedi.

I 4-13

Ardından konuşan ve takımın yalnız bırakıldığını söyleyen Esendere Belde Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, "Öncelikle biz Yüksekova halkına bu gururu yaşattığınız için hepinizi tebrik ediyorum. Bu kupa sadece bir kupadan ibaret değil. Bu kupa azmin, inanmışlığın zaferidir. Aynı zamanda bu kupa, Yüksekova kadınının ne kadar iradeli olduğunun kanıtıdır. Ancak şuan ki manzaraya gerçekten üzüldüm. Gönül isterdi ki bugün Yüksekovalı hemşerilerimin binlercesi burada olsun. Bu tablo karşısında hepimiz üzüldük. Yüksekova halkı bana göre üzülerek söylüyorum; belki de bana kızacaksınız ama hiçbir şey hakketmiyor . Yazık günah değil mi bu kızlara! Gidip Türkiye’de belki de eşit koşullarda yarışmayarak, bu kadar imkansızlıklara rağmen 2’inci ligde mücadele ederek 1’inci lige yükselerek Türkiye şampiyonu oldular. Hepimizin gururu oldular ama buna rağmen hiçbirimiz burada yokuz. Çok ayıp, ben herkesi kınıyorum” ifadelerini kullandı. 

I 6-5

Son olarak konuşan takım kaptanlarından Kübra Şen, “Bu meşakkatli yolculuğumuza ilk adımımızı şampiyon gibi attık. Şampiyon gibi devam edip ve şampiyon olduk. Yönetimimiz şartları sağlayıp iyileştirdi. Teknik ekibimiz vesile oldu. Bizler de mücadele ruhumuzu kullanarak seyir zevki yüksek bir oyun sergiledik. Etik ve ahlak kurallarımızın dışına çıkmayarak oyunumuzu sergiledik. Bunlar bizim değer yargılarımızdır. Tabikî bu takımın ardında devletin üst merciler de yer alan kişiler var. Onları da biz burada temsil ediyoruz. Onunda yükünü omuzlarımızda taşıdık ve bu kupayla taçlandırdık. Birinci lige çıkmamız ödüldü. Ödülümüzü süslememiz kupamızı almamızla neticelendi” şeklinde konuştu. 

Yüksekova Belediye Spor 1

I 2-50

I 5-7

I 6-6

I 7-2

Muhabir: BİLAL TİNAR - VİYAN ORHAN- ULAŞ GÜVEN/ YÜKSEKOVA HALKIN SESİ