YÜKSEKOVA - Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu, geçtiğimiz gün gündeme getirdiğimiz görme engelli Zeynep Kaya’yı ziyaret etti. Ailenin yaşadığı Bağdaş Köyü Ericik mezrasına giden Başkan Aydoğdu, ailenin taleplerini dinleyerek not aldı. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael’i ziyaret eden Başkan Aydoğdu, yaptığı temasların ardından Yüksekova Halkın Sesi’ne açıklamalarda bulundu.

Başkan Aydoğdu, “Bugün aileyi ziyaret ettik. Ailenin beyanlarını aldık. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşmeler yaptık. Kızımız okumak istediğini bize bildirdi. Daha önce okumak isteyen kızımıza devletimizin imkanları doğrultusunda 2 kilometre uzaklıkta okuma hakkının olduğu beyan edildi. Ancak aile bunu kabul etmedi, Yüksekova kent merkezindeki bir okulda eğitime devam etme kararı aldı. İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından aileye her türlü imkanın sunulacağı söylendi. Yapmış olduğumuz çalışmalarda Zeynep’in devletin imkanlarından faydalandığını, devletin seferber olduğunu, söylenen söylemlerin bazılarının gerçek olmadığını gördük. Devletimizin her zaman Zeynep ve Zeynep gibi özel kardeşlerimizin  yanında olduğunu söyleyebiliriz. İlçe Milli Eğitim de her türlü devlet imkanlarının Zeynep’in emrinde olduğunu ve Zeynep’i hiçbir şekilde mağdur etmeyeceğini söylemiştir” dedi.

I 1-16

Zeynep’in okuması için çalışmaların süreceğini belirten Başkan Aydoğdu, “Elbette ki Zeynep okuyacak, elbette ki biz Zeynep’in yanındayız, devletimiz yanındadır. Her zaman Zeynep’in okuması ve mutlu olabilmesi için devletin bütün imkanları Zeynep’in yanında olacaktır. Bu sözü aldık. Zeynep için bu tür yardımlar her zaman da yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

I 2-10

I 3-4

Kaynak: YÜKSEKOVA HALKIN SESİ