Başkan Aydoğdu  mesajında şu ifadelere yer verdi: ''7 - 14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler haftasının esas içeriği Beyaz Baston tutan Görme engellilerin bağımsız rahat hareket edebilmeleri için sorumluluk Taşıyan yerel belediyeler, Çevre şehircilik ve Ulaştırma Bakanlığı  diğer ilgili Bakanlıklar ve birimlerle şehirler arası  yol trafiği ile ilgili gerekli altyapı ve sinyalizasyonların görme engellilere göre inşa edilmesi ve düzenlenmesi hususlarında yetkililere çağrıda bulunuyoruz.

Ülke çapında trafikte bulunan tüm araç sürücülerinin işyerleri bulunan esnaf ve vatandaşların Beyaz Baston tutan tüm görme engellilere gerek ya da geçişlerinden gerekse yol ve kaldırım üzerinde yürüyüşlerinden engelsiz bir ortam yaratılması için duyarlı olmasını tüm ilgili halkımızdan beklerken ayrıca hafta boyunca Görme Engellilerin başta istihdam ve diğer sosyal ve ekonomik sorunları da dile getireceğiz.

Başkan Aydoğdu konuşmanın devamında  "temsil ettiğim Dernek adına tüm görme Engelli kardeşlerimizin Yarınların umudu olma umuduyla haftaların kutlar saygı ve sevgiyle selamlıyorum Ben değil Sokaklar engellidir. Tohum toprağa engelliler topluma emanettir.'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ