YÜKSEKOVA - Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın gözaltına alınıp belediyeye kayyum atanmasına tepkiler sürüyor. DEM Partili belediye eş başkanları açıklama yaparak karara tepki gösterdi. 

X platformu üzerinden açıklama yapan Yüksekova Belediyesi Eş Başkanı Şoreş Diri, "Halk iradesini tanımamayı huy edinmiş, kayyımı meşrulaştırmaya çalışan gaspçı zihniyete karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. Seçimde her türlü oyuna rağmen alamadıkları Colemêrg Belediyesini zorla almaya çalışıyorlar. Mehmet Sıddık Akış Colemêrg halkının iradesidir" dedi. 

I 1-85

Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Abdullah Zeydan ise, "Sn Sıddık Akış 65 gün önce halkın özgür iradesiyle Colemêrg belediye eş başkanı seçilmiştir. YSK nin kararıyla seçilme yeterliliği önünde hiçbir engeli olmayan Sn Sıddık Akışın’ın hukuk dışı bir yöntemle gözaltına alınması ve yerine kayyım atanması tüm halka karşı gerçekleştirilen siyasi bir darbedir. Bu siyasi darbenin karşısında adaleti, hukuku , demokrasiyi, halkın iradesini savunmak, dayanışmayı büyütmek vicdanlı herkesin görevidir. Bizler her koşulda bu irade gaspının karşısında durmaya, adaleti, demokrasiyi, halkın iradesini savunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

I 2-57

Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Neslihan Şedal ise, "Normalleşme ve yumuşama siyasetinden bahsedenler; Seçimde kazandık hazmedemediniz! Mazbatamızı gasp etmeye çalıştınız, başaramadınız! Seçimle kazanamadığınızı Kayyım politikası ile gasp etmeye çalışıyorsunuz. Bizler hakkı-hukuku savunan, adaletin eşitliğin sağlanması için mücadele eden tarafız. Çok açık ifade ediyoruz; Viyan Tekçe ve Mehmet Sıddık Akış eş başkanlarımız, bu halkın iradesidir ve bizler halkın iradesine saldırmanıza, bu saldırıyı normalleştirmenize izin vermeyeceğiz" açıklamasında bulundu.

I 3-33

Editör: Erkan Çobanoğlu