Ulaş Güven / Yüksekova Halkı Sesi Gazetesi

 Kültür sanat caddesinde bulunan esnaf yıkımın gerçekleştiği iş merkezlerinin kendi işlerinin düşürdüğünü müşterilerin  de bu nedenle kendi güzergahlarında alışveriş yapamadığını söyledi.

  Yüksekova Halkın Sesi Gazetesi ofisinde, 20 esnafla bir araya gelen iş merkezi sahipleri yıkım süreci ile ilgili esnafı bilgilendirdi.

Konuya ilişkin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, yaptığı açıklamada : Esnafımız ve İş merkezi yetkililerimizle biraraya geldik. Yüksekova Belediyesi de bu konuda   gerekli kolaylığı sağlayacaklarını söyledi inşallah bu yıkım sorunsuz bir şekilde bitecek. Esnafımızda yine eskisi gibi işlerine devam edecek. dedi.

Akyol İş Merkezi sahibi Ersin Akyol ise, binanın yıkım süreci ile ilgili esnafla bir aray geldiklerini söyledi.

Amaçlarının yıkımı 7 gün içerinde  tüm tedbirleri ve iş güvenliğini alarak sıkıntısız bir şekilde bitirmek olduğunu ifade eden Akyol,  Bende bir esnafım.Bu güzergahta her sektörden esnafımız var. Yıkımdan dolayı işlerinde bir azalma olabilir. Hiçbiresnafın mağduriyet yaşamamasını istiyorum saygı duyuyoruz. Çok riskli bir yıkım oluyor. çünkü bu güzergahı vatandaşlarımız kullanıyor. onların başına bir şey gelsin istemiyoruz. Esnafımızda bu konuda çok duyarlı yıkımın bir an öce bitmesini istiyorlar. Buna göre sabah 05'00 ile 09'00 arasında çalışma yapacağız. bu saatlerde esnafımız kepenk açmayacak. Akşam ise esnafımız saat 19'00 da kepenk kapatacak biz de çalışmamıza bu saatte başlayacağız. 

Gever İş Merkezi müteahhidi Hamit Çobanoğlu da  Esnafın bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum. Bir an önce bu yıkımı  bitirip bu güzergahı yine eskisi gibi işler hale getirmek istiyoruz.

Amacımız olası bir deprem esnasında can kayıplarının ve maddi kayıpları önüne geçmek. Kentsel dönüşüm kapsamında yıkacağımız binalarımızın yerlerine daha konseptli ilçemize yakışır bir bina inşa etmek niyetindeyiz.

Söz konusu güzergahta esnaf pazar günü kepenk açmayacak.

Editör: Viyan Orhan