eçimlerde ortaya çıkan tabloyla birlikte gözlerin çevrildiği CHP’de tabandan yükselen “değişim” talebine karşılık nasıl adımlar atılacağı merak konusu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim yarışını ikinci sırada bitirmesi ve Meclis’te hedeflenen sandalye sayısına ulaşılamamasıyla birlikte parti üst organlarının değişimine kesin gözüyle bakılırken iki kritik toplantı kritik önem taşıyor.

Haziran ayının ilk günü yapılacak Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından gözlerin çevrileceği bir diğer toplantı ise cumartesi günü Parti Meclisi olacak. Seçimlerin ardından parti üst yöneticileriyle çeşitli görüşmeler yapan Kılıçdaroğlu’nun değişimi içeren yeni üst yönetim kadrosuna iki toplantının ardından karar vermesi bekleniyor.

MYK İSTİFASINI SUNACAK, KILIÇDAROĞLU KABUL EDECEK

28 Mayıs’ta ortaya çıkan sonuçların ardından CHP’de 17 kişilik MYK, Kılıçdaroğlu’na istifalarını sundu. Kılıçdaroğlu yöneticilerin bu adımına karşılık, buna gerek olmadığını söyledi. İstifaların sıcağı sıcağına kabulünün “başarısızlığı kabul etmek anlamına” geleceği için Kılıçdaroğlu’nun bu adımı attığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre CHP Genel Merkezi’nde yarın (1 Haziran) gerçekleşecek MYK toplantısında ise tüm üyeler istifalarını Kılıçdaroğlu’na sunacak ve CHP lideri bu kez istifaları kabul edecek. Yeni bir MYK için ise partinin en üst organlarından olan 60 kişilik Parti Meclisi’nden çıkacak sonuç beklenecek. Seçim sonuçlarının değerlendirileceği her iki toplantıda da yeni dönemin CHP yönetimine dair de fikirler partililer tarafından kayda geçirilecek.

PARTİ YÖNETİMİNDE GÖREV ALMAK İSTEMEYEN İSİMLER VAR

Kurultayın da kapıda olduğu CHP’de seçimlerin ardından açığa çıkan tablonun yankıları sürerken hali hazırda mutfağın en üst kademesinde görev alan bazı isimlerin parti yerine Meclis’te aktif görev almak istediği öğrenildi.
CHP Milletvekilleri Murat Emir, Ali Mahir Başarır, Zeynel Emre, Bülent Tezcan, Ali Öztunç, Mahmut Tanal ve Murat Bakan’ın CHP Grup Başkanvekilliği’ne aday olacağı gündeme gelirken hali hazırda CHP MYK’sinde olan Tezcan ve Öztunç’un talepleri de bu doğrultuda oldu.

KABİNE LİSTESİ GİBİ MYK LİSTESİ DOLAŞIYOR

CHP’de yeni MYK’nın nasıl olacağı soru işaretini korurken özellikle Whatsapp gruplarında birden fazla senaryoyu içeren yeni MYK listeleri paylaşılıyor. Bazı partililer genel kanıyı etkilemesi açısından bunun yapıldığını ifade ederken, iktidarın kabinesine benzer sürecin işlediğine dikkat çekiyor.

MİLLETVEKİLİ LİSTELERİ İÇİN KURULAN KOMİSYONA ELEŞTİRİ

CHP’de Meclis’te açığa çıkan sonuca dair yapılan değerlendirmelerde dikkat çeken tespitlerden biri de milletvekili listelerinin oluşturulma süreci. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun listelerin tesliminden önce son sözü söylediği kamuoyu tarafından bilinirken, özellikle eleştirilerin odağında MYK’daki sekiz isim bulunuyor.

CHP’de milletvekili aday adaylığı için kurulan komisyonda yer alan CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Grup Başkanvekili Engin Özkoç, genel başkan yardımcıları Veli Ağbaba, Onursal Adıgüzel, Oğuz Kaan Salıcı, Muharrem Erkek ve Bülent Tezcan, adaylarla tek tek görüşmeler gerçekleştirmişti.

Aktif görev almak istemeyen isimler arasında Selin Sayek Böke’nin de olduğu öğrenildi. /gazete duvar

Editör: Viyan Orhan